The Song 2

ROSAS

The Song, 12. - 13. juni 2010

The Song,
12. - 13. juni 2010

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 12. juni - 18:00
  • 13. juni - 18:00

For annen gang er vi stolte over å presentere ROSAS, det mest bejublede dansekompaniet i Europa de siste 10 år på Dansens Hus.

Første gang presenterte vi dem rett etter åpningen av DH i 2008. Annen gang blir som avsluttning på de første 6 år. At Anne Teresa Kersmaeker og kompaniet Rosas valgte å forlenge sin turné for å markere dette er en stor ære og glede.

Vil du være sikker på å få billett? Kjøp nå via internett! Forrige gang var det ikke én billett igjen å oppdrive.

Forestillingen “The Song” fra 2009 handler om en verden hvor alt går hurtigere og hurtigere og hvor vi alle spinnes rundt til en slik grad at det synes uunngåelig at et fullstendig stopp snart må komme. Midt i stormens øye finner vi så kroppen, som gir gjenklang av det kaotisk som befinner seg rundt på alle kanter.

I “The Song”, som er laget for 9 menn og 1 kvinne, er rom og dans strippet ned til det helt essensielle. Det som da gjenstår er lys, musikk/lyd og bevegelse. I denne tilsynelatende ørken oppstår nye muligheter gjennom en leken solo på leting etter vektløshet, en gruppe kropper dansende som fugler i vill flukt, bilder og mønstre i stadig forandring i kryssingspunktet mellom matematisk presisjon og menneskelig skaperkraft.

Forestillingen er allerede vist i Stockholm, London, Paris, Berlin, Brussel og så videre – i stort sett de fleste store byer i Europa.

Vi planlegger en samtale med kunstnerne etter forestillingen«The Song» er en forestilling for ni menn og en kvinne som forteller om demringen av en tid der vårt stadig økende forandringstempo løper fra seg selv.

Mennesket tapper verden for dens siste naturresurser, og det fysiske legemet, slik vi kjenner det, forsvinner sakte men sikkert. Under denne akselerasjonen til stillhet spørres det: hva tilhører fremtiden, og hva fortiden?

Viktigst i disse sydende kreftene er kroppens endrede rolle - som en akustisk boks for de strømmer og det kaos den befinner seg i. Et skritt inn i det ukjente, et rop om handling, en flukt til den vage grensen mellom skumring og morgengry.

"The Song" begynner der Anne Teresa de Keersmaeker’ s «Keeping Still» og «Zeitung» sluttet: hvilepunktet for en roterende verden.

En forestilling av:
Anne Teresa De Keersmaeker, Ann Veronica Janssens, Michel François

Laget og danset av: Pieter Ampe, Bostjan Antoncic, Eleanor Bauer, Carlos Garbin,
Matej Kejzar, Mark Lorimer, Mikael Marklund, Simon Mayer, Michael Pomero, Sandy Williams
Lydeffekter: Céline Bernard
Scenografi: Ann Veronica Janssens, Michel François
Kostymer: Anne-Catherine Kunz
Repetitør: Muriel Herault
Dramaturgi: Claire Diez
Musikalsk rådgivning: Eugenie De Mey, Kris Dane
Lyd rådgivning: Olivier Thys
Assistent til kunstnerisk leder: Anne Van Aerschot, Femke Gyselinck
Produksjon: Johan Penson
Assistent: Tom Van Aken
Teknikk: Simo Reynders, Jan Herinckx, Davy Deschepper, Bardia Mohammad, Wannes De Rydt, Jitske Vandenbussche
Lyd: Alex Fostier, Vanessa Court

Produksjon: Rosas
Co-produksjon: De Munt, La Monnaie, Théâtre de la Ville, Grand Théâtre de Luxembourg, Concertgebouw Brugge
Foto: Herman Sorgeloos

Takk til: Jérôme Bel, Tim Etchells, Alain Franco, Deborah Hay, Chrysa Parkinson, Rita Poelvoorde, Philippe Van Leer, Michael Schmid