IngunBjørnsgaardProsjektTheSolitaryShameAnnouncedbyaPiano20121

The Solitary Shame Announced by a Piano

The Solitary Shame Announced by a Piano, 17. - 20. mars 2012

The Solitary Shame Announced by a Piano,
17. - 20. mars 2012

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt 20 år. Ingun Bjørnsgaard har i mange år vært en av Norges mest markante koreografer. Med sine vakre, lekende og velkomponerte forestillinger har hun høstet anerkjennelse både hos et norsk og et internasjonalt publikum.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 17. mars - 19:00
  • 18. mars - 19:00
  • 20. mars - 19:00

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt 20 år.

 Ingun Bjørnsgaard har i mange år vært en av Norges mest markante koreografer. Med sine vakre, lekende og velkomponerte forestillinger har hun høstet anerkjennelse både hos et norsk og et internasjonalt publikum. I 1992 etablerte hun Ingun Bjørnsgaard Prosjekt (IBP). Etter 18 helaftens produksjoner, en rekke priser og suksess både nasjonalt og internasjonalt i 20 år, er det derfor med stor glede Dansens Hus inviterer til feiring av jubileet i mars. Det blir gjensyn med hennes nyeste forestilling, ”Omega and the Deer”, og ”The Solitary Shame Announced by a Piano” fra 1997. Det blir også filmvisning, fotoutstilling, foredrag og flere andre arrangementer.

En av IBPs store suksessforestillinger settes nå på plakaten igjen i anledning 20-årsjubileet. Forestillingen ble betegnet som et høydepunkt for Ingun Bjørnsgaard, fikk strålende kritikker og  ble spilt for et stort publikum både i inn- og utland. Den ble også tildelt prestisjetunge Ludwig Forum Innovation Preiz i 1998.

"The Solitary Shame Announced by a Piano” fra 1997  er en forestilling som utforsker spennet mellom forfengelighet og skam, erfaringene med de andre, konfrontasjonen mellom det private og det åpne rommet, mellom det subjektive og det objektive blikket, og tanken på ”å se seg selv se”.
Den syke skammen vi føler når vi har åpnet feil dør, når elskende par kysser hverandre for lenge på kino, når kroppene våre reagerer på en måte vi ikke ønsker. Gjensyn med skamfulle øyeblikk som får oss til å ønske at vi kunne synke i jorden. Alltid uten å lykkes!

”The Solitary Shame Announced by a Piano” er bilder fra en alminnelig hverdag som føyer seg inn i en komplisert bevegelseskomposisjon, hvor de syv danserne tvinges til å bruke eksepsjonelle tekniske og teatrale uttrykksformer.

Sagt i pressen om Ingun Bjørnsgaard:

- akrobatisk vellyst                                                      - intelligente bevegelsesfantasier
Tanz                                                                                 Die Welt am Sonntag, Berlin

- Vidunderlige duetter og trios                                  - En norsk mesterkoreograf
Die Welt, Hamburg                                                      Potzdamer Stadtkurier

Koreograf: Ingun Bjørnsgaard
Dansere:
Sigrid Edvardsson, Halldis Ólafsdóttir, Gry Kipperberg, Erik Rulin, Mattias Ekholm, Lone Torvik, Matias Rønningen
Originalmusikk:
Rolf Wallin
Scenografi / kostymer:
Olaf Myrtvedt
Lysdesign:
Jean Vincent Kerebel
Lyddesign:
Morten Pettersen
Dramaturg:
Mårten Spångberg
Daglig leder/produsent:
Kirre Arneberg

Produsert av Ingun Bjørnsgaard Prosjekt – IBP

IBP