The Guest

The Guest, 29. januar - 01. februar 2015

The Guest,
29. januar - 01. februar 2015

Kraftfull bevegelse gjennom rommet, til tider et kammerspill, intimt og hemmelig. Hypnotisk struktur og rytmisk mantra.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 29. januar - 18:00
  • 30. januar - 18:00
  • 31. januar - 18:00
  • 01. februar - 18:00

Kraftfull bevegelse gjennom rommet, til tider et kammerspill, intimt og hemmelig. Hypnotisk struktur og rytmisk mantra.

Ina Christel Johannessen samler 12 dansere hun har jobbet med i zero visibility corp. gjennom årene. Sammen begir de seg ut på en reise for å utforske motsetningene mellom gjestfrihet og vennskap på den ene siden, opposisjon og fiendtlighet på den andre, ledsaget av Le Trio Jourban og Demdike Stares besettende lydbilde.

Hvordan tar vi imot de som kommer utenifra inn i vårt fellesskap? Når er du gjesten og når er du verten? Hvilken innflytelse har situasjonen du er i, og forholdet til dine medmennesker på din evne til å ta det rette valget?

Ina Christel Johannessen fortsetter å betrakte mange av de samme temaene som i Terra 0 Motel, men i et helt annet format. I et rom utenom det vanlige omkranser publikum forestillingens ritual – en tolkning av det implisitte rommet mellom isolasjon og personlig frihet. Danserne er konstant tilstede på scenen og inviterer deg til å være et nært vitne til valgene som tas, og til å se situasjonen fra flere ulike sider – ikke for å dømme, men for å trekke dine egne konklusjoner.

”But I won't hand him over. Fight, yes, if I have to. But not that.”
–      Albert Camus, The Guest

Ina Christel Johannessen/Zero Visibility
Siden det internasjonale gjennombruddet i 2003 har Ina Christel Johannessen og hennes kompani begeistret publikum i nærmere 20 land over hele verden. Alle forestillinger er skapt i nært samarbeid mellom dedikerte partnere, fra duetter til produksjoner i stort format. Ina Christel Johannessen koreograferer i tillegg til sitt eget kompani også for en rekke oppdragsgivere i inn- og utland. Fra de siste årene kan nevnes fjorårets jubileumsforestilling for Carte Blanche, Den Norske Opera-og ballett, Norrlandsoperaen, Montecarloballetten og City Contemporary Ballet i Hong Kong. Andre internasjonale oppdragsgivere inkluderer Cullbergballetten, Stockholmsoperaen, Scottich Dance Theatre og Oldenburg Tanztheater. Johannessen var nominert i kategorien beste koreograf ved Taglioni European Ballet Award i 2014.

Les mer om forestilingen i magasinet DANS

Varighet: 1 time, 17 minutter

bonus1

Torsdag 29. januar kl. 18.00: Sesonglansering
Torsdag 29. januar etter urpremieren: Velkommen til premierefest! Åpent for publikum.
Fredag 30. januar etter forestilling: Ettersnakk. Ina Christel Johannesssen i samtale med kunsterisk leder Un-Magritt Nortdseth.

Koreograf: Ina Christel Johannessen
Dansere: Line Tørmoen, Pia Elton Hammer, Mate Meszaros, Jon Filip Fahlstrøm, Dimitri Jourde, Merete Hersvik, Antero Hein, Valtteri Raekallio, Edhem Jesenkovic, Yaniv Cohen, Camilla Spidsøe Cohen, Cecilie Lindeman Steen
Lysdesigner: Chrisander Brun
Lyddesigner: Morten Pettersen
Musikk: Demdike Stare og Le Trio Joubran
Visuelt konsept: Ina Christel Johannessen | zero visibility corp.
Teknisk koordinator: Nico Benz
Teknikere: Thomas Bruvik, Therese Vågane
Produksjonsleder: Linn Eidås
Internasjonal manager: Lene Bang
Produsert av: zero visibility corp.
Samprodusenter: Akropoditi Dance Centre, (Syros, Hellas)O Espaço de Tempo, (Montemor o Novo, Portugal), Dansearena Nord, (Hammerfest) Dansens Hus (Oslo)

zero visibility corp. er støttet av Kulturrådet.