Vogue Ball

The Duality Kiki Ball, 22. februar 2020

The Duality Kiki Ball,
22. februar 2020

Vogue ball for første gang på Dansens Hus!

  0
 • Pris150
 • SceneHovedscenen

Spilledatoer

 • 22. februar - 16:00

Danseformen voguing har fått gjennomslag i Norge, og interessen har eksplodert i Europa for øvrig de siste årene. Vogue- og ballroomkulturen kan spores tilbake til New York på 30-tallet blant Latinx, Afrikansk-Latinx og Afrikansk-Amerikanske LGBTQ+ personer, men gjorde seg gjeldende i populærkulturen gjennom dokumentarfilmen Paris is Burning i 1991. Den amerikanske drama tv-serien Pose fra 2018 som man kan se på HBO Nordic og Netflix, viser 80-tallets voguemiljø i New York og har høstet gode anmeldelser.

Sammen med Norges vogue-mami Cassandra inviterer vi til en kveld med stemning fra moteshow, missekonkurranse, dansebattles og undergrunnsnattklubb.

Kiki scenen i vogue og ballroom-miljøet var originalt for ungdommene som ikke slapp inn på undergrunnsklubbene der det ble holdt vogue balls i starten. Et kiki ball fungerer som et hvilket som helst vogue ball, med kategorier innen bl.a. dans, runway, mote, design, face, realness osv., men terskelen for å arrangere og delta kan være noe friere på et kiki. Med det sagt så har kiki scenen vokst seg enormt stor i Europa de siste årene, og det legges like mye innsats i preperasjoner som for et major ball. «Let’s have a kiki!» er et uttrykk som er mye brukt i ballroom-miljøet og det sier mye om hvordan et kiki ball er: det handler om å nyte, å være fri og å ha det gøy sammen!

Arrangementet er OTA (Open To All), og det er ingen dresskode for publikum. Et vogue ball er et safe space for LGBTQ+ miljøet og alle er velkomne til å komme som den de er, eller som den de ønsker å være denne kvelden.

Deltakerne bedømmes i 18 ulike kategorier som alle handler om tallet 2 eller dualitet.

OBS: arrangementet er utsolgt! Det er mulig det blir noe ledige billetter på selve dagen for ballet. Møt opp i billettluken.
Vær oppmerksom på falske profiler i sosiale medier som tilbyr billetter. Kontakt oss dersom du blir tilbudt billetter og vi kan bekrefte om de er falske eller ikke.

Bakgrunnsstoff

Medvirkende

 • Mother

  Cassandra Moldenhauer

 • Dommere

  Keiona Marciano (FR)
  Typhoon Angels (NL)
  Ritchy Mermaid (FR)
  Hannah Campbell (UK/SE)
  Diesel Meraki (NO)

 • Vert

  Matyouz Royalty (FR)

 • DJ

  Loffe (SE)