HofeshShechterSun20131

Sun

Sun, 22. - 24. november 2013

Sun,
22. - 24. november 2013

Hofesh Shechter er et av de aller største navnene i britisk dans. Sun» hadde urpremiere under Melbourne festival 12. oktober, og er siden spilt i Luxembourg, på Saddlers Wells i London, i Amsterdam og på BAM i New York, før vi nå kan invitere oslos publikum til å oppleve denne kritikerroste forestillingen. Det meldes om stående ovasjoner og begeistret mottakelse for «Sun», og det er en begivenhet når Hofesh Schechter Compani endelig setter sine dansende ben på norsk jord.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 22. november - 18:00
  • 23. november - 18:00
  • 24. november - 18:00

Hofesh Shechter er et av de aller største navnene i britisk dans. «Sun» hadde urpremiere under Melbourne festival 12. oktober, og er siden spilt i Luxembourg, på Saddlers Wells i London, i Amsterdam og på BAM i New York, før vi nå kan invitere oslos publikum til å oppleve denne kritikerroste forestillingen. Det meldes om stående ovasjoner og begeistret mottakelse for «Sun», og det er en begivenhet når Hofesh Schechter Compani endelig setter sine dansende ben på norsk jord.

Hofesh Shechter er siden debuten i 2003 anerkjent som en av Englands mest interessante kunstnere. Hofesh Shechter Company skaper rå, fysiske forestillinger og utmerker seg med sin særegne og personlige stil både i dans og musikk som koreografen selv komponerer. Shechter grunnla kompaniet i 2008, og de spiller nå hans forestillinger over hele verden. Noen av hans mest kjente verk er «Political Mother», «Uprising», «The Art of Not Looking Back» og «In Your Rooms».

I «Sun» beskrives en perfekt verden. Fra Hofesh Shechters mørke, emosjonelle og noen ganger rasende verden stiger det frem et skinnende, hvitt lys som kommer dansende ut av røyk og kaos. «Sun» danses av hele fjorten toppdansere, og eklektisk, nyskrevet musikk bl.a. komponert av Shechter selv er en vesentlig del av totalopplevelsen.

Framført av: Hofesh Shechter Company
Koreografi og musikk: Hofesh Shechter
Scenografi: Merle Hensel
Lysdesign: Lee Curran
Kostymedesign: Christina Cunningham

Produced by Hofesh Shechter Company with generous support from Bruno Wang og The Columbia Foundation fund of the London Community Foundation. Sun is co-commissioned by Brighton Dome & Brighton Festival, Sadler’s Wells London, Melbourne Festival, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Théâtre de la Ville – Paris, Festspielhaus St. Pölten (including a working residency), Berliner Festspiele – Foreign Affairs with co-production support from Mercat de les Flors and the Theatre Royal Plymouth.

Varighet 1 time 10 minutter

Pressen skriver:

-       Shechter is a magnificent, one-of-a-kindchoreographer
The Guardian , Australia

-       Sun is going to be one of those works that sticks with me for a long time.
DanceTabs, Australia

-           one of the dance world’s hottest contemporary names
Dance Informa, Australia

-           Hofesch Shechter is a hero of epic dance theatre
Time Out, Melbourne

bonus

22. november 21.00 - After Dance Party

23. november 12.00 - 14.00 - Workshop for profesjonelle dansere med Winifred Burnet-Smith and Kim Kohlmann.
Påmelding til Workshop: Gå inn på kjøp billett. Der kommer det opp en billettype som heter Workshop – pris. Ved kjøp av denne har du samtidig bestilt plass på workshop.
Hvis du ikke du kan kjøpe billett på net kan du ringe 23 70 94 00
tirsdag til fredager fra kl. 12 – 17.  Workshop er ikke åpen for publikum.