Still Life Kjetil Skoien 1

Kjetil Skøien

Still Life, 06. - 08. mars 2009

Still Life,
06. - 08. mars 2009

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 06. mars - 00:00
  • 07. mars - 00:00
  • 08. mars - 00:00

"STILL LIFE" stilleben, stille liv, fortsatt liv, - tittelen innebærer flere tolkninger.

En forestilling av og med Kjetil Skøien
Produsert av Passage Nord Project

Objektene i forestillingen vil ved første blikk være veldig
vanlige og kanskje ikke interessante, men ved nærmere syn og gjennom
aktørens handlinger og bilder, blir det tydelig at de har mange skjulte
historier å fortelle. I forestillingen er det en forbindelse til maleriet, det malte
stilleben, hvor hverdagsgjenstander møtes i en komposisjon og opphøyes til et kunstnerisk verk. Gjenstandene i forestillingen vil gi oss nye tanker om våre hverdagserfaringer. Ved å arrangere dem og gi dem viktighet og nye sammenhenger, vil bilder oppstå sammen med aktørens kropp og kostymer, nye former og komposisjoner vil oppstå. Blikket til tilskueren vil kanskje bli skarpere , og se noe som ellers ikke ville sett uten aktørens innvirkning, se noe som vanligvis ikke ville gi betydning og kanskje oppleve dette som viktig.

Poetiske, ironiske, formale bilder vil oppstå, noen ganger komplekse andre ganger meget enkle. Forestillingens form vil oppleves som en performance, billedkunst eller en dans med objekter i rommet.

"STILL LIFE" er ønsket om å skape en soloforestilling som tar for seg menneskekroppen og objektene i et nakent rom, man kan nesten si "back to basic", bildene mennesket kan skape og musikaliteten i hvor lenge de skal vare, hvordan de oppstår og overgangen mellom de forskjellige bildene, handlingene. Video vil også bli brukt som en tidsforskyvning, et minne, bilder som har funnet sted i fortiden.

Kjetil Skøien har laget forestillinger siden 1986 med dansere, skuespillere, sangere på scenen. De første årene rent visuelle forestillinger, senere med tekst, bl.a. av Samuel Beckett, Osip Mandelstam, Tor Ulven, Katarina Frostenson, Cecilie Løveid, Tarjei Vesaas. Han startet Passage Nord Teater i 1986, og har turnert i hele Europa og Japan. Han har arbeidet som regissør og scenograf på Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater. Han er utdannet billedkunstner fra Statens Kunstakademi, Oslo og har vært danser og skuespiller i Oslo, Stockholm, Rotterdam. Hans bilder er innkjøpt av Nationalgalleriet og han har hatt en rekke utstillinger bl.a. Kunstnernes Hus, Museet for Samtidskunst, Malmø Konsthall, Museum Moderner Kunst-Wien, Charlottenborg København, ICA-London, Liljevalchs Konsthall-Stockholm.