Steve Reich Evening Rosas

ROSAS

Steve Reich Evening, 05. - 06. september 2008

Steve Reich Evening,
05. - 06. september 2008

En virkelig stor opplevelse, med en av vår tids mest toneangivende koreografer!

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 05. september - 17:00
  • 06. september - 17:00

Flyt, kompleksitet, presisjon og letthet er ord som beskriver den legendariske koreograf Anne Teresa de Keersmaekers arbeider, så vel som den ikke mindre kjente komponist Steve Reichs toneunivers.

Når dansekompaniet ROSAS gjester Norge for første gang med fullt ensemble gjør de det med et verk (fra 2007) som har forbløffet og begeistret et stort publikum i Europa allerede, og som nå er ute på sin andre store turné siden premieren.

Koreograf Anne Teresa de Keersmaeker, skaperen og drivkraften bak et av verdens mest kjente dansekompanier ROSAS (BE), har i flere tiår vært fascinert av Steve Reichs komposisjoner. Allerede på tidlig 80-tall skapte hun dans til hans musikk, nå er tiden inne for et stor aften med et utvalg av Reichs komposisjoner med de Keersmaekers fengslende og drivende koreografi. Forestillingen «Steve Reich Evening» er som et dykk inn i et annet univers hvor detaljer og kompleksitet i skift og variasjoner skaper en flyt som kan minne om intense øyeblikk fra mange andre av livets opplevelser. Kvelden er en totalopplevelse og består av flere koreografier, noen eldre noen nye, flettet sammen til fire verk av Reich, framført av 13 dansere.

Vi forventer en virkelig stor opplevelse, med en av vår tids mest toneangivende koreografer!

De Keersmaeker har en gang uttalt følgende: «På enklest mulig måte forsøker jeg, gjennom dansen, å vise hva det er som tiltaler meg i musikken, gjennom dansen å vise hva det er som får meg til å ønske å bevege meg.» Denne motivasjonen og respekten for musikken som finnes i arbeidet skinner klart i «Steve Reich Evening».

The Guardian skriver om verket:
Hun får dansen til å skimre over musikken med en hallusinatorisk effekt

Le Monde sier at forestilingen:
er breddfull av intelligens og finesse

Koreografi: Anne Teresa De Keersmaeker
Dansere: Tale Dolven, Kaya Koldozieczyk, Zsuzsanna Rozsavölgyi, Moya Michael, Elisaveta Penkova, Clinton Stringer, Bostjan Antoncic, Igor Shyshko, KosiHi dama, Sue - YeonYoun. Mark Lorimer, Cynthia Loemij, Anne - Linn Akselsen
Instruktør: Vincent Dunoyer
Instruktør trommer: Marta Coronado, Ursula Robb
Musikk: Steve Reich, György Ligeti