Siri & Snelle

Jeg er kosmos, 15. - 18. mars 2016

Jeg er kosmos,
15. - 18. mars 2016

Siri & Snelle forsøker i Jeg er Kosmos å finne seg til rette i verden - både den nære og hverdagslige og i den store uendeligheten i tid og rom. Er det mulig å innsirkle og omfavne ambivalensen og sprangene mellom det personlige og det universelle og metafysiske? Det letes etter en mulighet til å komprimere det kosmiske, og samtidig utvide - som universet selv - rommet for å undersøke den nære virkeligheten. Med utgangspunkt i Aina Villangers diktsamling «Langsang - et flytans habitat», en subjektiv og energisk skapelsesberetning, har Siri & Snelle latt seg inspirere av innhold, form og dynamikk.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 15. mars - 19:00
  • 16. mars - 19:00
  • 17. mars - 19:00
  • 18. mars - 19:00

Siri & Snelle forsøker i «Jeg er Kosmos» å finne seg til rette i verden - både den nære og hverdagslige og i den store uendeligheten i tid og rom. Er det mulig å innsirkle og omfavne ambivalensen og sprangene mellom det personlige og det universelle og metafysiske? Det letes etter en mulighet til å komprimere det kosmiske, og samtidig utvide - som universet selv - rommet for å undersøke den nære virkeligheten. Med utgangspunkt i Aina Villangers diktsamling «Langsang - et flytans habitat», en subjektiv og energisk skapelsesberetning, har Siri & Snelle latt seg inspirere av innhold, form og dynamikk.

Koreografisk fortsetter duoen i spennet mellom det formale og det totalt uformelige. Som to kometer ute av bane lar Siri & Snelle fragmenter fra sine verdener kollidere og veves sammen til et uttrykk av klarhet og kaos.

Siri & Snelles sceniske kosmos settes i bevegelse i nært samarbeid med komponist Ivar Grydeland, scenograf Elinor Ström og lysdesigner Evelina Dembacke.

Siri & Snelle markerer med «Jeg er Kosmos» sitt 25-årsjubileum. Sammen har de på en lekfull måte innlemmet dans, tekst, musikk og visuelle elementer i sitt koreografiske uttrykk - ofte i nært samarbeid med andre kunstnere. Forholdet mellom såkalt høy og lav kultur og en dissekering av egne personlige sfærer har i flere produksjoner vært gjennomgangstemaer og bakteppe for å undersøke ulike sosiale understrømninger. Siri & Snelles forestillinger har vært presentert i Norge og internasjonalt og de har også koreografert bestillingsverk, blant annet «Hedda’ing» for La Jolla Playhouse’ WoW-festival i San Diego i 2013 og «Notes on Cracking» for Carte Blanche i Bergen i 2015.

Les mer om Siri og Snelle i DANS

bonus1

Onsdag 16.03 Ettersnakk
Siri&Snelle i samtale med Hooman Sharifi, kunstnerisk leder for Carte Blanche.
Samtalen finner sted rett etter forestillingen.

Konsept, koreografi, utøvere: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Komponist: Ivar Grydeland
Scenografi og- kostymedesigner: Elinor Ström
Lysdesigner: Evelina Dembacke
Tekst: Aina Villanger fra «langsang - et flytans habitat» (Forlaget Oktober AS, 2012)
Konsulent: Liv Hanne Haugen
Produsent: Annika Ostwald
Foto: Antero Hein
Samproduksjon: Dansens Hus
Støttet av: Norsk kulturråd

siriogsnelle.no