Sincerely Yours 1

WEE

Sincerely Yours, 05. - 07. februar 2010

Sincerely Yours,
05. - 07. februar 2010

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 05. februar - 19:00
  • 06. februar - 19:00
  • 07. februar - 19:00

"Sincerely Yours" er en duo og et kunstnerisk samarbeid mellom Francesco Scavetta og den finske koreografen og danseren Sanna Myllylathi, som begge medvirker som utøvere.

"Sincerely Yours" er dedikert til kunsten å lyve.
Basert på spørsmål omkring sannhet og løgn, i en scenisk kontekst, finner forestillingen sted i en verden hvor det kunstige har som mål å være virkelig og virkeligheten virker besynderlig uvirkelig.
Å lyve kan betraktes som et av bildene på det menneskelige når det gjelder sosial interaksjon mennesker imellom. Vi begynner å lyve svært tidlig i barndommen, selv før vi er i stand til forstå hvorvidt et utsagn er troverdig eller ei. En studie som ble gjennomført nylig, fant ut at de fleste mennesker lyver en eller to ganger om dagen, og i løpet av en uke bedrar de ca. 30 av de menneskene de samhandler med på et personlig plan. Man kan ende opp med å konkludere med at det ikke er mulig å være helt sikker på noe, bortsett fra det man velger å tro på. Vi undrer.
Er kunsten bare et spørsmål om å tro?

Forestillingen ble presentert ved Full Moon Dance Festival i Finland i juli 2008. Prosjektet blir nå videreført med forestillinger ved Zodiak Theatre, Helsinki og Generaattori Theatre, Kajaani i desember 2009 og norgespremiere på Dansens Hus februar 2010.

Idé, koreografi, dans, scenekonsept: Francesco Scavetta og Sanna Myllylathi
Lyddesign: Antonino Chiaramonte
Scenografi: Wee, Jonne Kemppainen
Kostymedesign: Gjøril Bjerche Sæther
Lysdesign: Stefano Stacchini
Foto: Wee, Laura Kauppinen
Produsent: Gry Kipperberg
Produksjon: Wee, No Budget Production

Co-produksjon: Full Moon Festival og ZODIAK Theatre, Helsinki, Finland
Samarbeidspartnere: ROUTA Company/Kajaani (FI), G-VOIMA (FI), Helsinki City Theatre (FI), Studio Dok/Amsterdam (NL), Dansens Hus/Oslo
Støttet av Fond for utøvende kunstnere, det Italienske kulturinstitutt Oslo.


Om Wee:

Wee ble etablert av Francesco Scavetta og Gry Kipperberg i Oslo våren 1999 og er i dag et av de ledende dansekompaniene i Norge, og turnerer også mye internasjonalt
Wees formål er å skape egenartede forestillinger, hvor elementene interagerer med hverandre i uventede og finurlige relasjoner. Den enkelte forestilling er et resultat av valg vedrørende form, innhold, poetikk og politikk.

www.youtube.com/watch?v=2YNERL-157Y

Kjernen i arbeidet omhandler skjørhet og paradoks, åpenbaring og drøm, innlevelse og overraskelse. Forestillingene kjennetegnes ved et ledig og samtidig virtuost dansespråk, kombinert med et teatralt billedunivers og hvor ulike sceniske virkemidler tas i bruk og behandles i tråd med det postdramatiske teaterets praksis. Gjennom dette møtet oppstår ofte absurde, komiske og poetiske situasjoner som speiler vår samtid på en underfundig måte.

Wee har skapt i alt 10 helaftens forestillinger og flere kortere verk. Kompaniets forestillinger produseres med støtte fra ulike norske og utenlandske instanser og i samarbeid med internasjonale organisasjoner.
Wee har turnert i Norge, Finland, Estland, Italia, Frankrike, Østerrike, Kroatia, Slovenia, Serbia, Makedonia, Bulgaria, India, Canada, Argentina, Mexico, Cuba, Colombia og Venezuela.

Større produksjoner:
"Daddy always wanted me to grow a pair of wings" (1998) – produsert av Imago
"A tiny grin". Prosjekt for et stort drivhus (1999)
"A sudden, unexpected faint" (2000)
"August. some more stories about my father’ s wish"
"Live* (2002)
"Z , I love you honey bunny" (2003)
"Hey dude, let’ s stick around a bit longer this time" (2005)
"And I just stood there, watching the sky and the people below" (2007)
"Sincerely Yours" (2008)
"Salto" (2009) – bestillingsverk Vossajazz