Dsc023851

fremtidenskulturhus

Seminar: Fremtidens kulturhus, 14. oktober 2016

Seminar: Fremtidens kulturhus,
14. oktober 2016

I forbindelse med forestillingen Av Historisk grunn arrangeres det seminar om Norges kulturhus

  • Varighet210 min
  • Pris100
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 14. oktober - 12:00

FREMTIDENS KULTURHUS- Hva gjør et bygg til en god kunstarena? 


I forbindelse med forestillingen Av Historisk Grunn inviterer koreografene Eivind Seljeseth, Ingeleiv Berstad og Kristin Helgebostad, i samarbeid med Danseinformasjonen og Dansens Hus, til seminar om Fremtidens kulturhus

De siste 10 årene har det blitt bygget en rekke storslåtte kulturhus landet rundt. Det har også blitt satt i gang flere kulturinitiativ i allerede eksisterende bygg. Hva er hemmeligheten bak steder hvor kunstneriske ideer og omgivelser samarbeider godt og kreativt? 


Vi spør: 
 Hvilke krefter er med på å forme våre felles arenaer for kunst og kultur og hvordan vil disse se ut og fungere i framtiden? Hvordan kan disse husene best tjene kunsten og kunstneriske prosjekter? Hvordan kan kunsten presenteres til lokalbefolkningen? Hvordan kan et kulturhus virke i et samfunn?
 Hva er det som spirer ved kildene og stormer på møteplassene?
 

Påmelding og betaling her http://dansenshus.com/forestil...

Pris kr 100

Det vil bli servert sen lunsj og kaffe/te

MODERATOR

Ine Therese Berg - Teaterviter og stipendiat v Høgskolen i Oslo og Akershus

PANELDELTAGERE

Even Smith Wergeland - Førstelektor i by- og regionplanlegging ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet

Per Möller - Universitetsadjukt ved Høgskolen i Malmø og doktorgradsstipendiat ved Tema Q, Linköpings universitet
Martin Revheim – Hussjef, kulturhuset Sentralen i Oslo
Charlotte Myrbråten - Arrangementsansvarlig, Bergen Offentlige Bibliotek
Ola Beskow – Kulturhussjef, Lørenskog hus
Mette Edvardsen - Dansekunstner og stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo
Bo Krister Wallström - Kunstner, tidligere medlem i Baktruppen og nå seniorrådgiver i KORO (Kunst i Offentlige Rom)
Lisa Lie - Regissør og scenekunstner
 

Vi har de siste årene sett en massiv utbygging av kulturhus i hele landet. En utbygging etterfulgt av debatter om region, by- og næringsutvikling, arkitektonisk symbolbruk, kunstens plass i kulturen og kulturens plass i samfunnet.

Hvordan forvaltes visjonene og planene som begrunnet denne utbyggingen i dag? Hva er det som spirer ved kildene og stormer på møteplassene? Vi mener det er viktig at debattene om hva disse husene bør romme og bety ikke avsluttes nå som de står ferdig, at husene ikke blir stående som symboler på fordums politisk handlings­kraft og tro på synergieffekter. Hva kan dette massive, nasjonale utbyggingsprosjektet generere av kunstnerisk verdi, nå som de ikke lenger skaper arbeidsplasser i bygg- og anleggsbransjen? Parallelt med utbyggingseksplosjonen har tradisjonelle kulturarenaer som bibliotek utvidet sitt nedslagsfelt i takt med nye formater og kulturuttrykk og kunstnerdrevne initiativer flytter inn i tomme lokaler og tar kontroll over egne produksjonsvilkår.

Dette seminaret blir en tredelt ettermiddag hvor et panel av henholdsvis forskere, arrangører og kunstnere trekker opp linjer for en arkitektonisk byplan, drift av husene og kunstneriske visjoner.

Fullt program kommer her: http://www.danseinfo.no/

AV HISTORISK GRUNN Det vil være mulig å se forestillingen AV HISTORISK GRUNN i ny versjon etter seminaret!

Seminaret arrangeres som et ledd i kunstprosjektet AV HISTORISK GRUNN av og med Seljeseth, Berstad og Helgebostad som tar for seg forhold mellom kunstprosjekter som aldri ble realisert og kulturhus som har blitt bygget. Prosjektet ble presentert ved 15 av landets nye kultur­hus høsten 2015 og vår/sommer 2016. Den spilles på Dansens Hus 13. - 16. oktober.

Mer informasjon om forestillingen her http://dansenshus.com/forestil... Prosjektet kan følges her https://www.facebook.com/avhis...