8d9147e9 605a 420b 9974 4ca5d6ff6eb6

Songs of Chaos, 17. - 20. oktober

Songs of Chaos,
17. - 20. oktober

Politisk om eierskap av land og landskap.

Songs of Chaos er et nytt samarbeidsprosjekt mellom koreograf Roza Moshtaghi og multimedia-kunstner og billedkunstner Lykourgos Porfyris. Resultatet er et brennhett politisk danseverk som stiller spørsmål ved landskap og eierskap av land.

Songs of Chaos spiller på et av de mest berømte teaterstykkene til Bertolt Brecht, Den kaukasiske krittringen, som handler om en bondejente som redder et spedbarn og oppdrar ham som sin egen. Etter krigen vil guttens biologiske mor ha sønnen tilbake. Spørsmålet er: Hvem har eierskap til barnet?

Den Iransk-norske koreografen Roza Moshtaghi har sammen med multimedia-kunstner Lykourgos Porfyris latt seg inspirere av Brechts blikk, og skapt et brennhett politisk danseverk som stiller spørsmål ved landskap og eierskap av land. Roza Moshtagi utforsker menneskets begjær etter å tilpasse seg systemer og strukturer i samfunnet. Det ordinære, eller rettere sagt det vi har tvunget inn i det ordinære, er Moshtaghis lekeplass. 

Songs of Chaos består av fem låter, én forestilling i teaterrommet, samt en installasjon som animeres gjennom performativ handling i det offentlige rom. Songs of Chaos går langt i sin utforskning med å bryte med publikums forventninger, der blant annet den blinde vismannen  (Porfyris) utgjør stykkets forteller og veiviser. Det koreografiske materialet er skapt i tett samarbeid med Porfyris blikk, som er født med 10 % syn. 

- Jeg sitter foran TV’en, og forsøker å forestille meg hvordan et landskap ser ut. Hvorfor er det så fascinerende for mennesker å se på naturen, eller byen, fra toppen av et fjell eller en bygning? Er det på grunn av horisonten, eller er det fordi vedkommende føler seg overlegen i forhold til naturen og/eller andre medmennesker? Hvem har tilgang til alle slags landskap? Hvem har tid og ressurser til å observere ting fra en høyere posisjon?

Dette er blant spørsmålene Songs of Chaos forsøker å svare på. Resultatet er brennaktuell dansekunst som skaper nye mytologier og tolkninger av gjengse fortellinger. 

Bakgrunnsstoff

 • PM h 24 1

  Plukk og miks

  Kjøper du billett til tre ulike forestillinger får du 30% rabatt.

Medvirkende

 • Koreograf/konsept

  Roza Moshtaghi

 • Lydkunstner/konsept

  Lykourgos Porfyris

 • Utøvere

  Trine Lise Moe
  Amie Mbye
  Oda Bjørholm

 • Kostymedesign

  Fredrik Floen

 • Lysdesign

  Thomas Bruvik

 • Scenografi

  Carl Nilssen-Love

 • Produsent

  Sunniva Fliflet

 • Dokumentasjon

  Josh Lake

Støttet av: Kulturrådet, FFUK, Fond for lyd og bilde 
Samprodusert av: Dansens Hus, DansIT, KLODEN 

Tilgjengelighet: Trappefri adkomst, egne rullestolplasser i salen. Vertskap er tilgjengelige for assistanse. Forestillingen er utformet slik at den gir synshemmede en fullverdig opplevelse. 

 • Tilgjengelighetsmerket No Text original black