Hva leter du etter?

Readymade Baby, 15.–19. februar 2012

Readymade Baby,
15.–19. februar 2012

Spilles: ons. 15. feb. 2012 tor. 16. feb. fre. 17. feb. lør. 18. feb. søn. 19. feb.

For barn fra null til tre år

“Readymade Baby” er en danseforestilling  for barn fra null- tre år av Karstein Solli Produksjoner. Forestillingen hadde premiere ved Dansens Hus i april 2008  og ble svært godt mottatt av publikum og presse.

Aftenposten v/Inger Margrethe Lunde skrev etter premieren 28.04.2008.
- Koreograf Karstein Solli lager som alltid helt egenartede forestillinger. Her har han truffet tonen igjen. En usedvanlig sympatisk forestilling som fortjener et langt liv til glede for veldig mange bitte små og store.

Forestillingen har siden blitt spilt ved en rekke festivaler i inn- og utland, og har bl.a. turnert i Chile,  Brasil, Tyskland og Finland. Det er tredje gang “Readymade Baby” er invitert til Dansens Hus til glede for stadig nye generasjoner av små publikummere !

 Om "Readymade Baby"

I forestillingen knyttes kunstbegrepet "readymade" først og fremst til en forståelse av barnet som rede til å delta i møtet med kunstuttrykk. Forestillingen er utarbeidet i nært samspill med barn.  Spesiallagde objekter, en dukke og kostymer utgjør sammen med andre readymades som paraplyer, megafoner og skurekluter de formale og visuelle rammene for forestillingen. Det sanselige trer fram gjennom berøring, dans, sang og andre musikalske uttrykk.

Den fransk-amerikanske kunstneren Marcel Duchamps readymades forandret betydningen av begrepet kunst. Små barn kjenner ikke til kunstbegrepet, men er aktivt til stede i møtet med kunstverket og kan derfor, på linje med Duchamp, rokke ved kunstbegrepet.

Forestillingen er 25 min. lang . I etterkant er det en interaktiv del i ca. 20 min. hvor barn og voksne kan leke og delta sammen med de utøverne på scenen.

 -       en herlig studie i lek med rekvisitter
Aftenposten

 

Konsept og koreografi : Karstein Solli
Dans
:Marianne Skjeldal , Beata Kretovicova Iden , Øystein Elle
Sang og musikk-komposisjon
: Øystein Elle
Scenografi
: Stephan Østensen
Kostymer:
Ebba Johansson
Barnefaglig konsultasjon og dokumentasjon
: Maybritt Jensen
Produsent utland
: Vitor Truzzi/ Papo Art Dialogue
Foto
: Knut Bry / Tinagent.com

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for Lyd og Bilde.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus