IngunBjørnsgaardProsjektPraeambulum20131

Praeambulum

Praeambulum, 31. januar - 03. februar 2013

Praeambulum,
31. januar - 03. februar 2013

- det er vakkert og det skjelver og lever

- vellykket

Dagbladet«En mesterkoreograf» ble Ingun Bjørnsgaard kalt i tysk presse etter at hennes siste forestilling ble spilt i Berlin, Hamburg og Potzdam i fjor.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 31. januar - 18:00
  • 01. februar - 18:00
  • 02. februar - 18:00
  • 03. februar - 18:00

- det er vakkert og det skjelver og lever
- vellykket
Dagbladet

«En mesterkoreograf» ble Ingun Bjørnsgaard kalt i tysk presse etter at hennes siste forestilling ble spilt i Berlin, Hamburg og Potzdam i fjor. Nå er hun klar med sitt nyeste verk: «Praeambulum» som får urpremiere på Dansens Hus.

Ingun Bjørnsgaard søker i «Praeambulum» et nytt danserisk skjønnhetsbegrep. Koreografien er basert på sju dansere – fire kvinner og tre menn – som danner parkonstellasjoner i et spill av roller og formaliteter. Rollemønstrene smuldrer opp og etterlater aktørene famlende i et androgynt limbo. Forestillingen befinner seg i skjæringspunktet mellom rytmisk deltakelse og avsporing, og foreviger øyeblikk av både sannhetsåpenbaring og forvrengt kommunikasjon.

Tittelen «Praeambulum» betyr forspill slik begrepet brukes i musikkens verden. I dette ligger det en forventning til det som skal komme, spørsmålet er bare om forventningen innfris... Ingun Bjørnsgaard og hennes dansere henter inspirasjon fra J. S. Bachs Seks partitaer for cembalo/klaver. Dette er korte satser med skiftende karakter. Satsene har titler som viser til formelle danseformer fra barokken, og i andre tilfeller til friere musikalske former (Praeambulum). Dette utgjør et mangfoldig mellommenneskelig og musikalsk univers, hvor utforskningen av konvensjonelle danseformer avløses av plutselige innfall og fri fantasi. Inspirasjonen fra Bachs vidunderlige musikk utløser sterke krefter i den fragmenterte dramaturgien i Ingun Bjørnsgaards koregrafi. Henrik Helstenius komponerer ny musikk for piano og elektronisk bearbeidet lyd.

En sniktitt på forestillingen

Koreograf: Ingun Bjørnsgaard
Komponist:
Henrik Hellstenius
Dansere:
Lone Torvik, Ida Wigdel, Marianne Haugli, Marta-Luiza Jankowska, Erik Rulin, Mattias Ekholm, Matias Rønningen
Scenograf:
Thomas Björk
Lysdesigner:
Hans Skogen
Lyddesigner:
Morten Pettersen
Kostymedesigner:
Ane Aasheim
Produsert av:
Ingun Bjørnsgaard Prosjekt
Co-produksjon: Dansens Hus
Urpremiere
Forestillingen varer ca 1 time

VELKOMMEN TIL ÅPEN WORKSHOP.

For profesjonelle dansere, åpent for publikum.

I forbindelse med IngunsBjørnsgaards urpremiere «Praeambulum» inviterer vi til

Åpen Workshop lørdag 2. februar kl 13:00

 

Workshopen, som er beregnet på profesjonelle dansere og sisteårsstudenter,  holdes av danserne Mattias Ekholm og Lone Torvik fra Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. Workshopen er også åpen for publikum! Ønsker du å vite mer om hvordan dansere og koreografer jobber er dette en gylden anledning.

Arrangementet er GRATIS for publikum. Det er ikke nødvendig å bestille plass på forhånd. Dansere som vil delta trenger kun å kjøpe billett til forestillingen.
Åpen workshop er et samarbeid med PRODA Oslo (Profesjonell Dansetrening)