MV5 BM Tk4 ODU1 N Tkw M15 B Ml5 Ban Bn Xk Ft Z Tcw OTE2 Mj A3 NA V1

27. - 27. august

27. - 27. august

Dansens Hus og Oslo Pix Filmfestival samarbeider om filmprogram

Tirsdag 27. og onsdag 28. august inviterer Oslo Pix Filmfestival og Dansens Hus til dansefilmprogram her på Dansens Hus. 

Festivalprogrammet består av kortfilmer, en historisk musikalfilm fra Hollywoods golden age og en splitter ny dokumentar. I tillegg arrangeres en panelsamtale og foredrag om Hollywoods påvirkning på dansen i samtiden.

Vi viser seks kortfilmer som alle på ulike måter viser hvordan dans og koreografi fungerer som et narrativskapende og fortellende verktøy for film. I foajéen er syv kortfilmer utstilt, hvor de sammen snakker om hvordan kroppen formes av miljøet. Kortfilmprogrammet etterfølges av dokumentaren Teaches for Peaches som gir et innblikk i artisten Peaches sin karriere og turnéen "The Teaches of Peaches Anniversary Tour" . Dag to undersøkes Hollywood-dansen fra 1930-tallet og frem til i dag. I tillegg til å diskutere hvordan dansen og koreografien på de største lerretene har påvirket populærkultur og samtidsdans, vises utdrag fra kjente filmer. Programmet avsluttes med Audrey Hepburns musikaldebut, den romantiske komedien Funny Face.


Alle filmene vises på Dansens Hus.

 • TIRSDAG 27. AUGUST

 • Shorts: Utstillingsprogram

  Seks kortfilmer som på ulike måter tar for seg hvordan kroppen formes – koreograferes – av miljøet stilles ut i foajéen på Dansens Hus. Utstillingen er gratis.

  16:00-20:00

 • Shorts: Kortfilmprogram

  Programmet består av syv filmer som alle utforsker filmmediet og narrativ skapt av koreografi og dans. I filmene står bevegelse i sentrum av fortellingene og fortellermåtene.

  18:00-19:00

 • Teaches of Peaches (2024)

  Ikoniske Peaches har gjennom karrieren sin utfordret grenser og brutt barrierer. Dokumentaren TEACHES OF PEACHES er et energisk portrett av den unike artisten.

  19:30- 21:15

 • ONSDAG 28. AUGUST

 • Shorts: Utstillingsprogram

  Seks kortfilmer som på ulike måter tar for seg hvordan kroppen formes – koreograferes – av miljøet stilles ut i foajéen på Dansens Hus. Utstillingen er gratis.

  16:00-20:00

 • Samtaleprogram: Dans og Hollywood

  Et samtaleprogram om dansefilmene fra Hollywood som har fått prege tendenser i (populær-)kultur, samfunn og scenekunst.

  18:00-19:10

 • Funny Face (1957)

  En uplanlagt motefotografering i en bokhandel fører til at et nytt moteikon oppdages. Bli med til New York og Paris i Audrey Hepburns musikaldebut.

  19:30-21:15