Pile It On Orjan Andersson

Ørjan Andersson Dance

Pile It On, 24. - 26. april 2009

Pile It On,
24. - 26. april 2009

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 24. april - 22:00
  • 25. april - 22:00
  • 26. april - 22:00

Örjan Andersson er for annen gang invitert til Dansens Hus, denne gang i en co-produksjon, og vi er stolte av å presentere verdenspremieren på vår Hovedscene.
Andersson er uten tvil en av Sveriges ledende koreografer med en sterk visualitet og et språk som krever mye av danserne - og derved gir desto mer tilbake til publikum.

«Vad är en människans historia? Vilka minnen bär vi som individer med oss? Vad är sanning, vad är lögn, vad är äkta, vad är falskt? Hur vi samlar våra minnen på hög, förmedlar dem, förändrar dem, förvanskar dem?»

Örjan Andersson har arbeidet som koreograf i over 20 år og delt sin tid mellom å arbeide med sitt eget kompani Andersson Dance och kompanier over hele Europa.
Anderssons koreografi utforsker tid, rom og energi på stadig forskjellige måter og gir alltid publikum en uventet ny opplevelse av hva dans kan være. Innfall, humor og varme blandes med svimlende dans i høy fart og med en bevegelsens kunst som berører og som utfordrer fantasien. Sammen med Ørjan Anderssons ord, meninger og bevegelser har danserne Asher Lev og Yoshifumo Inao skapt et semi-biografisk verk "Pile it on".

«Örjan Andersson tar här sin exceptionella och omtalade kompositionella förmåga till en ny utmaning mellan tal och rörelse direkt ur den dansande kroppen. Två distinkta, personliga dansare, japanska Yoshifumi Inao, född och uppväxt i Kyoto, Japan och numera bosatt i Norge och Asher Lev, född i Kanada och uppvuxen i Israel, möter här varandra. Uttrycket är personligt, drabbande, lekfullt och som alltid i Örjan Anderssons verk, ett utforskande av kompositionen som estetiskt verktyg. »

Verdenspremiere 24 april 2009 på Dansens Hus, Oslo.

Koreograf Örjan Andersson
Dansere: Yoshifumi Inao, Asher Lev
Lys design: Tobias Hallgren
Kostymer: Nina Sandström Hallberg
Dramaturg: Mateusz Herczka
Foto: Håkan Larsson

Produsenter: Magnus Nordberg og Åsa Edgren,

Co-produksjon Andersson Dance, Dansens Hus Norge,
NorrlandsOperan - dans

Andersson Dance er et prosjektkompani under ledelse av Örjan Andersson med base i Stockholm. Andersson Dance gjennomfører sin virksomhet med støtte fra Kulturrådet og Kulturforvaltningen i Stockholm samt med prosjektstøtte fra Konstnärsnämnden.

Hjemmeside:
www.anderssondance.com