DANCING PINA STILLS 01

30. - 31. august 2023

30. - 31. august 2023

Dansens Hus og Oslo Pix Filmfestival samarbeider om filmprogram.

Onsdag 30. og torsdag 31. august inviterer Oslo Pix Filmfestival og Dansens Hus til visning av fire filmer: Spillefilmer og dokumentarer som alle omhandler dans og performativitet, feminisme, det alternative og overnaturlige.

I buketten av filmer vises begge versjonene av grøsseren Suspiria, både den visuelt vakre kultklassikeren fra 1977 av Dario Argento, og nyproduksjonen fra 2018 signert Luca Guadagnino. Disse blir etterfulgt av Dancing Pina, en ny dokumentar om videreføringen av to av Pina Bauschs ikoniske verker, og det eklektiske doku-portrettet BAND om den islandske performance-gruppen The Post Performance Blues Band.
Alle filmene vises på Dansens Hus.

 • ONSDAG 30. AUGUST

 • Suspiria (1977)

  En ung kvinnes drøm om å bli danser forvandles til et mareritt i denne trollbindende filmen fra Italias skrekkmester. Opplev Dario Argentos kultklassiker fra 1977.

  Kl. 17:30

 • Heksa på scenen og lerretet

  En panelsamtale om heksa, sterke kvinneskikkelser, og hvordan hekseritualet knyttes til koreografi, dans og scenekunst.

  Kl. 19:10

 • Suspiria (2018)

  En ung danser, hennes koreograf og en psykolog blandes inn i en overnaturlig konspirasjon i denne nytolkningen av Dario Argentos klassiker, regissert av Luca Guadagnino.

  Kl. 20:00

 • TORSDAG 31. AUGUST

 • Dancing Pina

  To av koreograflegenden Pina Bauschs mest ikoniske verk settes opp i Dresden og Senegal. Følg prosessen i denne filmen.

  Kl. 17:30

 • Band

  Et islandsk kunstrockeband har ett år på å bli popstjerner. Går ikke dette, oppløses bandet for alltid. Band er en energisk dokumentarfilm om vennskap, balansen mellom kunst- og familieliv og det å bli sterkere gjennom motgang.

  Kl. 20:00