OsloDanseEnsembleODE20151

ODE 2015

ODE 2015, 27. november - 06. desember 2015

ODE 2015,
27. november - 06. desember 2015

Oslo Danse Ensemble er tilbake på Dansens Hus med en flunkende ny forestilling av Jo Strømgren, Fredrik «Benke» Rydman og Ole Martin Meland. I årets forestilling viser det populære ensemblet seg fra nye, mindre glamorøse sider enn det man vanligvis forvent

  0
 • SceneHovedscenen

Spilledatoer

 • 27. november - 18:00
 • 28. november - 18:00
 • 29. november - 14:00
 • 01. desember - 18:00
 • 02. desember - 18:00
 • 03. desember - 18:00
 • 04. desember - 18:00
 • 05. desember - 18:00
 • 06. desember - 14:00

Oslo Danse Ensemble er tilbake på Dansens Hus med en flunkende ny forestilling av Jo Strømgren, Fredrik «Benke» Rydman og Ole Martin Meland. I årets forestilling viser det populære ensemblet seg fra nye, mindre glamorøse sider enn det man vanligvis forventer.

Siden starten i 1994 har Oslo Danse Ensemble arbeidet med over nitti dansekunstnere, trettifem koreografer og skapt femti nye verk! At jazzdans har relevans som scenisk uttrykk har ODE bevist gjennom kompaniets 20 år. Nå ser de fremover og fokuserer videre på samtidskoreografen i møtet med ODE sine dansere. Dette er utgangspunktet for en fysisk utforskning hvor jazzdansens kvaliteter møter den enkelte samtidskoreograf sin særegenhet.  ODEs utvikling og suksess gjennom de siste 20 årene kan ikke knyttes til en enkelt koreograf eller en spesifikk sjanger. Kompaniet kjennetegnes av mange ulike uttrykk, som regel i en og samme forestilling. Variasjon i uttrykk ligger det også an til i «ODE 2015»

Les om forestillingen i Aftenposten

Varighet: 1 time 55 min inkl 2 pauser

GONE

Koreograf: Jo Strømgren
Musikk: Matt Elliott
Scenografi og lysdesign: Jo Strømgren
Kostymedesign: Johanna Sutinen
Dansere: Ellen Lindblad, Henriette Hamli, Mariama Slåttøy, Mikael Rønne, Einar Anton Sørli Nikkerud, Mikael Rønne og Dag Rune Sjøli.
Varighet: 20 min

GONE er en liten undring over forholdet mellom tristesse og nostalgi, om hvor det ene slutter og hvor det andre begynner, og litt om aggressjonen og fornektelsene som man må gjennom på veien.
Jo Strømgren er den koreografen som har samarbeidet oftest med ODE.
Siden 1996 har han koreografert «Nebendraus», «Stürm über Popocatepetl», «Slakt/Fièvre», «KRAAK», «KVART», «Großstadtsafari», og «Ringen» for kompaniet.  Han har koreografert og turnert i over 50 land med ulike kompanier, både klassiske og moderne. Han arbeider også som dramatiker, regissør og scenograf og er kunstnerisk leder for Jo Strømgren Kompani.

SALTO

Koreograf: Fredrik “Benke” Rydman
Musikk:  Bach/Feder feat. Lyse/Philip Glass/Ariana Grande feat Iggy Azalea/Macklemore & Ryan Lewis feat. The teaching/Jean-Philippe Rio-Py
Kostymedesing: Johanna Sutinen
Lysdesign: Daniel Kolstad Gimle
Dansere: Ellen Lindblad, Mariama Slåttøy, Synne Sørum, Charlott Madeleine Utzig, Jeffery Young,  Daniel Madou Sarr, Dag Rune Sjøli, Gard Hjertaas Bjørnson og  Mikael Rønne.
Varighet: 20 min

Rydman er opptatt av vår individualiserte verden, hvor det meste er opp til en selv, og mange lever under et voldsomt press for å lykkes.  Hva gir dette presset på å bli best, og hvilke begrensninger påfører det oss? Hvilke lengsler kan man ha i et slikt miljø, og hvordan påvirkes vi av dette?
Fredrik «Benke» Rydman er danser og koreograf. Han var en av grunnelggerne av Bounce, en av Sveriges mest populære dansekompanier, og mottaker av Svenska Dagbladets operapris 2006. I  2011 laget han en ny version av «Svanesjøen» – «Svansjôn Reloaded», og han har satt opp «Macbeth» på Stadsteatern og «Ildfuglen» for Gôteborgsopran våren 2015. Han gjorde også koreografien til Måns Zemerlövs vinnerbidrag til Eurovision Song Contest i år.  Han har tidligere laget koreografi til «ODE2010» på Dansens Hus, og han vil også denne gangen levere en koreografi preget av kombinasjonen hiphop, jazzdans og samtidsdans.

BIPERSON

Koreograf: Ole Martin Meland
Musikk: Arca/Moderat/Polygon window/Basic soul unit/Devilfish/Jonny McGovern
Lyddesign: Gunnar Innvær
Lysdesign: Daniel Kolstad Gimle
Kostymedesign: Johanna Sutinen
Dansere: Enseblet
Varighet: 20 min

Ole Martin Meland er utdannet ved KHIO 2006, og har vært fast ansatt som danser i Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans siden 2006. Han hadde sin internasjonale debut som koreograf med verket «BROTHER», for Carte Blanche i 2013. Han har i etterkant koreografert bestillingsverk for Groteska Theatre i Krakow («UNTITLED POLISH») og Iceland Dance Company i Reykjavik («EMO1994»).  Ole Martin Meland sin koreografiske praksis kretser rundt eksistensielle spørsmål og monumentale emo-klisjéer. Språket er direkte og abrupt og alternerer mellom kollektiv konsensus og strid. Både livsbejaende og destruktive, gravalvorlige forsøk på patos-iscenesettelser av mennesket.

Foto: Antero Hein