IBPOmegaandtheDeer20121

OMEGA AND THE DEER

OMEGA AND THE DEER, 23. - 24. mars 2012

OMEGA AND THE DEER,
23. - 24. mars 2012

IBP 20 år

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 23. mars - 19:00
  • 24. mars - 19:00

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt 20 år.

 Ingun Bjørnsgaard har i mange år vært en av Norges mest markante koreografer. Med sine vakre, lekende og velkomponerte forestillinger har hun høstet anerkjennelse både hos et norsk og et internasjonalt publikum. I 1992 etablerte hun Ingun Bjørnsgaard Prosjekt (IBP). Etter 18 helaftens produksjoner, en rekke priser og suksess både nasjonalt og internasjonalt i 20 år, er det derfor med stor glede Dansens Hus inviterer til feiring av jubileet i mars. Det blir gjensyn med hennes nyeste forestilling, ”Omega and the Deer”, og ”The Solitary Shame Announced by a Piano” fra 1997. Det blir også filmvisning, fotoutstilling, foredrag og flere andre arrangementer.

- akrobatisk vellyst                                                     - intelligente bevegelsesfantasier
Tanz                                                                               Die Welt am Sonntag, Berlin

- Vidunderlige duetter og trios                                 - En norsk mesterkoreograf
Die Welt, Hamburg                                                     Potzdamer Stadtkurier

"Omega and the Deer"

Se fra forestillingen her: Omega and the Deer

IBPs aller nyeste produksjon hadde urpremiere under CODA Oslo International Dance Festival 17. oktober 2011. Forestillingen vakte stor og berettiget begeistring, og nå blir det altså en ny mulighet til å utdype eller stifte nytt bekjentskap med denne stemningsmettede og mytiske forestillingen.
Ingun Bjørnsgaard iscenesetter ofte sine famlende, pågående og skjøre skikkelser idet de krysser grenser mellom det tilbakeholdte og det spektakulære. I ”Omega and the Deer” beveger de seg på en terskel mellom byens avslutning og en mørkere skogkant. På et slikt sted avtegner det seg ulike rom og retninger som styrer våre bevegelser: vår kropp, vår sosialitet, vår fortid, våre hemmeligheter, våre lengsler og vår selvforakt. Dette utgjør størrelser og kontraster som former øyeblikk og skaper bevegelse, friksjon, fortvilelse og melankoli.  I ”Omega and the Deer”, som bl.a. er en bevegelsesmettet overmaling av Edvard Munchs billedserie “Alfa & Omega” (1908–09), undersøkes det moderne menneskets motsetningsfylte og androgyne syn på seg selv. I Munchs arketypiske og erotiserte univers finner Bjørnsgaard gjenklang for sin lek med kjønnskamp, obskønitet og følelse av isolasjon.

Koreograf: Ingun Bjørnsgaard,
Dansere:
Mattias Ekholm, Erik Rulin, Ida Wigdel, Marianne Haugli, Matias Rønningen, Marta-Luiza Jankowska,
Komponister:
Rolf Wallin, Tansy Davies,
Scenograf:
Thomas Björk,
Kostymer
/Ane Aasheim,
Lysdesign:
Hans Skogen,
Lyddesign
/Morten Pettersen
Dramaturg:
Kai Johnsen
Fotografer:
Erik Berg og Knut Bry

Co-produsent: CODA Oslo International Dance Festival
Produsert av Ingun Bjørnsgaard Prosjekt
Støttet av: Norsk kulturråd