dEEpdoWNdopEiZMImpureCompanyHoomanSharifiJavidAfsariRadNowtheField20121

Now the Field is Open

Now the Field is Open, 26. - 29. januar 2012

Now the Field is Open,
26. - 29. januar 2012

Hva skjer når tre helt ulike kulturer møtes? Hva har norsk samtidsdans, persisk tradisjonsmusikk og gate-og klubbdans å tilføre hverandre? Eller:

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 26. januar - 18:00
  • 27. januar - 18:00
  • 28. januar - 18:00
  • 29. januar - 18:00

Hva skjer når tre helt ulike kulturer møtes? Hva har norsk samtidsdans, persisk tradisjonsmusikk og gate-og klubbdans å tilføre hverandre? Eller: Hva skjer når Impure Company/Hooman Sharifi møter Javid Afsari Rad og dEEp doWN dopEIZM?

De tre partene har laget en forestilling der særpreg og egenart har vært utgangspunktet, og der samarbeid på tvers av skillelinjer har vært poenget. Forestillingen ”Now the Field is Open” er et kulturelt møte og en dialog. Samtidig er det et nyansert kulturkrasj, uforutsigbart og nyskapende. Aktørene står fjellstøtt i egne tradisjoner, men beriker likevel hverandre med sitt særpreg og sin egenart. Hvordan kommuniserer de? Bøyer man seg og omformer språket sitt, eller blir man klarere og tydeligere på det som er sitt? I hvilken grad vil eller evner man å tilpasse ens eget? Hva tilpasser man seg i så fall til, og for hvem? Kan samarbeid oppstå uten at særpreg forsvinner?  Transparente og åpne møter oppstår, og publikum er invitert med.

dEEp doWN dopEIZM (3D)
er et allsidig dansecrew som består av i alt ni medlemmer. Til sammen dekker crewet de største sjangrene innenfor gate- og klubbdans; hiphop, house, popping, locking, breaking og wacking. Danserne har deltatt på battles i Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland og USA, og vant Oslos største crewbattle Floorknights Anniversary 2009, Summercamp allstylez battle 2010 og Battle of The South i Kristiansand 2010. 3D gjestet også San Fransisco Hiphop Dancefest høsten 2009 med “The Cube”.

Impure Company
Den iranskfødte koreografen Hooman Sharifi og hans Impure Company har befestet seg som en sentral og viktig stemme innen samtidsdansen. Han har selv en bakgrunn innen hiphop, men har viet samtidsdansen større oppmerksomhet etter avsluttet koreografiutdanning ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han leverer ofte politisk ladede forestillinger, og jobber tverrkunstnerisk med  dans, tekst og musikk i sine verk. Han har tidligere jobbet med persiske musikere og samarbeidet med flere hiphop dansere, og den nye forestillingen er en videreføring av dette samarbeidet.

Javid Afsari Rad
er en høyt ansett komponist og musiker fra Iran. Musikkstudier brakte ham til Oslo for ca. 20 år siden. Hans hovedinstrument er santur, og hans komposisjoner har sin base i persisk, klassisk musikk. Han er kjent for sine varierte og innovative konserter, og er en pioner innen verdensmusikken i Norge og internasjonalt. Til dette prosjektet vil han ha med seg tre musikere.

Regi og lys:  Hooman Sharifi
Av og med:
Anne Golberg Stavn, Camilla Tellefsen, Marlene Skoglund, Mathias Jin Budtz,  Richard "Maxim" Retteråsen, Ida Gudbrandsen, Matthew William Smith, Hooman Sharifi, Rikke Baewert, Loan Ha
Musikk:
Javid Afsari Rad, Habib Meftah, Boushehri, Reza Samani
Kunstnerisk kordinator:
Valerie Lanciaux
Tittel:
SlavojZizek
Iliustrator/Bilde:
David Stenmarck

Produsert av dEEp doWN dopEiZM  og impure company

Støttet av  Norsk Kulturråd, Fond For Utøvende Kunstnere og Utenriksdepartementet