ZERO VISIBILITY CORP

Now She Knows, 03. - 05. september 2010

Now She Knows,
03. - 05. september 2010

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 03. september - 20:00
  • 04. september - 20:00
  • 05. september - 20:00

FEMININT - RÅTT - SANSELIG

20 kvinnelige dansere i alderen 24 – 52 år står på scenen. De deler sine erfaringer med hverandre og med oss. Til sammen har de 26 barn, briljerende teknikk og en særegen evne til det teatrale.
Ina Christel Johannessen kjennetegnes ved sin unike blanding av rå kraft og feminin sanselighet, med et bevegelsesuttrykk som utfordrer det vi tradisjonelt forbinder med maskulint og feminint. Inas dans er sterk og utfordrende. Kvinnene løfter menn, de har både traktorsko og kjoler. De er uredde, utfordrende og hemmelighetsfulle, alltid sanselige, med et sterkt behov for å formidle det komplekse i det menneskelige, det grufulle og det skjønne.
Hva er så en kvinne? I «Now she knows» møter vi dukken, moren, karriere- og superkvinnen. Og vi møter Ophelia, som kanskje har mer innsikt og selvforståelse enn sitt motstykke Hamlet. Hennes spørsmål er ikke «å være eller ikke være», men kanskje «å vise seg frem eller ikke»?
Ina Christel Johannessen har i de senere årene hatt eventyrlig suksess med sitt kompani Zero Visibility Corp. Hun turnerer verden rundt etter sitt internasjonale gjennombrudd med
«…It´s only a rehearsal.» (2003) I tillegg til sitt eget kompani koreograferer hun jevnlig for Carte Blanche, og til våren står Cullberg-balletten for tur i et helaftens bestillingsverk.

Koreografi: INA CHRISTEL JOHANNESSEN

DANSERE: Line Tørmoen, Pia Elton Hammer, Cecilie LIndeman Steen, Aleksandra Sende, Kristina Søetorp, Guro Nagelhus Schia, Hege Holte Østbye, Lena Meland, Ida Wigdel, Nina Biong, Kristianne Mo, Marianne Albers. Torunn Robstad, Katarina Eriksson, Sandra Medina, Sanna Söderholm, Lava Markusson, Jennie-Elina Lehto

Prosjektassistent og danser: CECILIA ROOS
Kostymer: GRAA HVERDAG AS/ KRISTIN TORP
Lysdesign: KYRRE HELDAL KARLSEN
Lyd: MORTEN PETTERSEN
Musikk: ALVA NOTO/ RYUICHI SAKAMOTO,
ÓLAFUR ARNALDS, HENRY PURCELL
Produksjonsleder: GUNN HERNES
Informasjonsansvarlig: CECILIE LINDEMAN STEEN
TEKNISK SJEF: KYRRE HELDAL KARLSEN
International manager/ booking: LENE BANG

Produksjon: ZERO VISIBILITY CORP.
Co-produksjon: CARTE BLANCHE, DANSENS HUS I OSLO (NORGE), HELSINKI DANCE COMPANY (FINLAND) NORRLANDSOPERAN, UMEÅ (SVERIGE), DANSESCENEN I KØBENHAVN (DANMARK).

«Now she knows» er støttet av Kulturkontakt Nord og Nordisk kulturfond.
Zero Visibility Corp. er støttet av Norsk kulturråd.

"DILEMMA": Ny debattserie på Dansens Hus.
4. september kl 1630 – 1830

"DILEMMA" har som mål å knytte forestillinger opp mot aktuelle spørsmål i samfunnet som kjønn, farge, klasse, religion og politikk.

Først ut er kompaniet zero visibility corp. med forestillingen NOW SHE KNOWS av koreograf Ina Christel Johannessen.

Les mer om "Dilemma" og vår åpningshelg her: www.dansenshus.com/article.php?id=3539