CarteBlancheNotHereNotEver20131

Not here/ not ever

Not here/ not ever, 05. - 07. oktober 2013

Not here/ not ever,
05. - 07. oktober 2013

Sang Jijia har laget et forrykende, komplekst og vakkert stykke for 10 dansere. Med intens energi drives koreografien framover og er både vakker og følsom. I de forskjellige scenene øyner vi små historier som får oss til å undres og noen ganger trekke på smilebåndet.

I tillegg til forestillingene tilbyr vi mange Bonusarrangementer.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 05. oktober - 17:00
  • 06. oktober - 17:00
  • 07. oktober - 17:00

Sang Jijia har laget et forrykende, komplekst og vakkert stykke for 10 dansere. Med intens energi drives koreografien framover og er både vakker og følsom.  I de forskjellige scenene øyner vi små historier som får oss til å undres og noen ganger trekke på smilebåndet.

Fra sin multikulturelle smeltedigel av inspirasjonskilder har Sang Jijia skapt ny dansekunst som fikk sin urpremiere under Festspillene i Bergen i år.

Den prisbelønte koreografen Sang Jijia er for tiden huskoreograf for de kinesiske samtidsdansekompaniene BeijingDance / LDTX og Guangdong Modern Dance Company. Som danser og koreograf har Jijia hentet inspirasjon fra hele verden. Hans arbeid kjennetegnes av visuell kunst, arkitektur og multimedia som beveger seg inn i en østlig estetikk. Jijia har videreutviklet dette uttrykket inn i nordiske rammer gjennom sitt samarbeid med Carte Blanche.

Jijia danset for Hong Kong City Contemporary Dance Company (CCDC) fra 1999 til 2002. Fra 2002 studerte Jijia med William Forsythe som mentor, gjennom det prestisjefylte programmet Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative. I årene 2002–2006 arbeidet Jija for The Forsythe Company, som koreograf og danser. Jijias verk er presentert i Koreas Chang Mu Dance Festival, Swiss International Dance Festival, Computer Music Festival, Taipei Arts Festival og Holland Dance Festival. Noen av hans mest kjente forestillinger er «Comrade», «Stay Still», «Show You Colors», «365 Ways of Doing and Undoing Orientalism», «Happening Continuous», «Unspeakable» og «Sticks».

Koreografi/scenografi/rekvisitt: Sang Jijia
Dansere: Jennifer Dubreuil Houthemann, Núria Navarra Vilasaló, Sara Enrich Bertran, Núria Guiu Sagarra, Nicole von Arx, Timothy Bartlett, Hugo Marmelada, Mathias Stoltenberg, Christopher Flinder Petersen, Simbarashe Norman Fulukia
Komponist: Dickson Dee (CASH)
Kostymedesign: Indrani Balgobin
Lysdesign: Adalsteinn «Alli» Stefánsson
Videodesign: Adrian Yeung.
PR-foto: Yaniv Cohen. Dansere fra Carte Blanche
coda2013c

Varighet 70 minutter uten pause

bonus

4. OKT           KL. 13.00 DIALOGKAFÉ MED GUNN ENGELSRUD
Fredag 4. oktober foreleser professor ved Universitetet i Oslo om betydningen av egentrening og forståelsen av egen kropp i dansepraksis. Et uformelt og inspirerende foredrag som passer spesielt godt for unge dansere. Dialogkafé er et arrangement for dansekunstnere og andre interesserte og vil vare ca 1 time.
5. OKT           KL. 18.00 FØRSNAKK MED BRUNO HEYNDERICKX
På premieredagen inviterer vi til førsnakk i foajeen med teatersjef i Carte Blanche Bruno Heynderickx og Un-Magritt, kunstnerisk leder på Dansens Hus. Den varer i 15 minutter.
6. OKT           KL. 13.00-15.00    WORKSHOP FOR PROFESJONELLE DANSERE
Søndag inviterer vi profesjonelle dansere til å delta på workshop med Mathias Stoltenberg og Caroline Eckly mellom 13.00 og 15.00. Her kan publikum se på danserne arbeide fra amfiet, fri entré for publikum. Dansere bestiller workshopbillett gjennom ordinær billettbestilling.
7. OKT           KL. 18.00-18. 15  ÅPEN OPPVARMING
Mandag 7. oktober kan publikum titte på Carte Blanchekompaniets oppvarming. Dette er gratis og er fra 18.00-18.15.