Hva leter du etter?

On Earth I’m Done: Mountains, 29.–30. oktober

On Earth I’m Done: Mountains,
29.–30. oktober

Spilles: fre. 29. okt. lør. 30. okt.

CODAdancefest 21

I Mountains tar den svenske koreografen Jefta van Dinther tak i spørsmålet: Hvordan være og forbli forelsket i en verden i konstant endring?

De senere år har Jefta van Dinther bl.a. stått bak to store produksjoner for Cullberg. Når han nå returnerer til kompaniet som assosiert artist (2019-2022), er det for å sette opp to nye verk. Det første er On Earth I’m Done: Mountains, en soloforestilling skapt i fellesskap med danseren Suelem de Oliveira da Silva. På scenen står danseren Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska for utførelsen.

Vi mennesker er evig hjemsøkt av vår egen delaktighet i forbindelsen mellom natur og kultur. I Mountains gir van Dinther seg i kast med spørsmålet om hvordan man kan være og forbli forelsket i en verden i konstant endring. Gjennom å utstøte ord – både kjente og ukjente – fungerer kunstneren på scenen som et talerør mens hun feirer, klager og kjefter på vegne av andre. Hennes væren/vesen rakner i skjæringspunktet mellom det fysiske, det biologiske og det antropologiske – mellom gravitasjonskrefter, instinkt og begjær.

Jefta van Dinther er koreograf og danser, basert i Berlin. Han vokste opp i Sverige før han flyttet til Nederland og ble uteksaminert fra Amsterdam School of the Arts (MTD) i 2003. han regnes er i dag for en av Sveriges ledende koreografer. Han produserer egne forestillinger og koreograferer også for andre kompanier - som for eksempel Cullberg.

Etter forestillingen den 20. oktober blir det en Ettersnakk med Jefta van Dinther på 20. min. Etter det igjen: DJ og dansing!

- en skapelseberättelse som bedövar, fångar och fascinerar

Svenska Dagbladet

Medvirkende

Koreografi:
Jefta van Dinther with Suelem de Oliveira da Silva
Utøver:
Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska
Lysdesign:
Jonatan Winbo
Lyddesign:
David Kiers
Scenografi:
Numen/For Use
Kostymer:
Jefta van Dinther
Suelem de Oliveira da Silva
Foto:
Urban Jörén
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus