MiaHabibProduksjonerASongTo20151

A song to....

A song to...., 19. - 21. september 2015

A song to....,
19. - 21. september 2015

En folkemasse invaderer scenen, løpende og gående, i sirkler og i par, krypende, bærende på hverandre, syngende for seg selv, klatrende på veggen. Ikke mindre enn førtiåtte mennesker er en del av denne unike produksjonen i norsk og nordisk sammenheng.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 19. september - 17:00
  • 20. september - 17:00
  • 21. september - 17:00

En folkemasse invaderer scenen, løpende og gående, i sirkler og i par, krypende, bærende på hverandre, syngende for seg selv, klatrende på veggen. Ikke mindre enn førtiåtte mennesker er en del av denne unike produksjonen i norsk og nordisk sammenheng.

Mia Habib er i «A song to…» opptatt av monumental kunst og nakne kropper, særlig inspirert av Gustav og Emanuel Vigeland. «A song to…» manifesterer en tilstedeværelse av det monumentale i kroppen. I en tid som er preget av store protester verden over, marsjer og sørgemarkeringer undersøker Habib og de mange danserne de fysiske kreftene som settes i gang gjennom de store protestbevegelsene. Samtidig er Vigeland-brødrenes mystiske dialog mellom fødsel, eros og død en inspirasjonskilde. Likesom Vigeland-brødrenes kropper spenner over ulike aldre og fremtoninger, representerer også kroppene i stykket dette spennet. Hvordan oppstår det monumentale i en enslig skikkelse, og hvordan rommer sårbare kropper massive, eksistensielle spørsmål, spør Mia Habib i «A song to…».

Mia Habib Produksjoner er basert i Oslo med stor internasjonal virksomhet, og arbeider med scenekunst så vel som, utstillinger, publikasjoner, foredrag, undervisning, mentorvirksomhet og kuratering. Hun har vært co-produsert av en rekke institusjoner over hele Europa, og dette er Mia Habibs sjette samarbeid med Dansens Hus siden 2005 samt andre gang arbeidet hennes er en del av ULTIMA festivalen. Habib har vært festivalsjef for en dansefestival i Jerusalem og er en av initiativtakerne av det internasjonale kunstnettverket Sweet & Tender Collaborations. Av utdanning har hun en M.A. i konfliktløsning og forhandling ved Tel Aviv University, og en B.A. i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Les mer i DANS

Les mer om alle danserne

Varighet: ca. 2 timer

Choreographer: Mia Habib
Produced by: Mia Habib Productions
Dramaturge / Sound / audio mix: Jassem Hindi
Lighting design: Ingeborg Olerud
Choreografi and production assistant: Karen Høybakk Mikalsen
Choreography assistant: Jon Filip Fahlstrøm
Cooperative dancers: Cecilie Lindemann Steen, Ingunn Rimestad, Terje Tjøme Mossige, Jon Filip Fahlstrøm, Loan Than Ha, Hanna Mjåvatn, Ida Gudbrandsen, Kira Senkpiel, keyon gaskin, Sandy Williams, Tarek Halaby, Fie Dam Mygind, Linn Christine Ragnarsson, Asaf Aharonson, Przybyslaw Paz, Povilas Bastys, Harald Beharie.
Producer: Eva Grainger
Pre-production: Morten Kippe
International Producer / Sales & Marketing: Karene Lyngholm
Video Installation: Kaia Hugin
Photo: Jon Filip Fahlstrøm og Yaniv Cohen
The performance is supported by: Kulturrådet Arts Council Norway, Fond for Lyd og Bilde og Nordisk Kulturfond
Co-produced by: Dansens Hus, BIT Teatergarasjen Theatre Freiburg, ULTIMA festival, Carte Blanche and Bærum Kulturhus.
Partners: Dance Arena Nord, SITE Sweden, Dansehallerne, Bora Bora, Vigeland Museum, Emanuel Vigeland Museum, Kedja 2015, Dans i Nord-Trøndelag, Fjelldansen og Festiviteten Haugesund.

BLI KJENT MED VIGELAND under kulturnatt 11. september

DANSERISKE SAMTALER 20. september 17.00
Danserisk Samtale: Massens kraft og den protesterende kroppen
I Mia Habibs nye forestilling ”A song to…” er det energien fra massen, kollektivet, svermen som kanaliseres inn på scenen. Er troen på at endringer til det bedre kan gjennomføres ved hjelp av massenes kraft tilbake? Hvordan står det til med individet når massen tar over? Og hvordan formidle de store emosjonene på scenen? Dette, og muligens mer men kanskje også mindre, skal vi snakke om i denne utgaven av Danseriske Samtaler, 20. september kl 1700 på Dansens Hus. Arrangeres av Danseinformasjonen og moderator er musiker, filmskaper, scenekunstner og skribent Chris Erichsen.

I panelet:
Øivind Lorenz Storm Bjerke - kunsthistoriker og professor ved Universitet i Oslo
Mia Habib - danser og koreograf. M.A. i konfliktløsning og forhandling ved Tel Aviv University.
Jassem Hindi – filosof, performer og lydkunstner

Inspirasjonen til forestillingen har Mia Habib hentet fra sosiale protester flere steder i verden, blant annet i Sør-Europa, de arabiske landene og USA, men også fra nordmenns kollektive sorg etter 22. juli, og ikke minst: Brødrene Gustav og Emanuel Vigelands monumentale kunst.

Samtalen vil foregå på engelsk.
Gratis adgang og åpent for alle.