DudaPaivaManBeast2012

Man Beast, 20. - 21. september 2012

Man Beast,
20. - 21. september 2012

TRAILER SES HER! DUDA PAIVA COMPANY er et nederlandsk kompani som vinner publikumspriser over hele verden. Kompaniets brasilianske grunnlegger og koreograf, Duda Paiva, lager humoristiske crossoverforestillinger med dans og figurer i en original form for visuelt danseteater.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 20. september - 19:00
  • 21. september - 19:00

TRAILER SES HER!

DUDA PAIVA COMPANY er et nederlandsk kompani som vinner publikumspriser over hele verden. Kompaniets brasilianske grunnlegger og koreograf, Duda Paiva, lager humoristiske crossoverforestillinger med dans og figurer i en original form for visuelt danseteater. Du så ham kanskje på NRK under åpningsforestillingen til Kilden Teater- og Konserthus? For tiden har kompaniet åtte produksjoner som er på turné verden over. Det er en stor begivenhet at Duda Paiva med «Man Beast» nå lager forestilling i Norge!

Hva skjer når skulpturene i museet våkner? I «Man Beast» blir statuer levende, og eldgamle myter begynner å påvirke vår verden. Når danserne gir liv til skulpturene, begynner de å fortelle sine historier. «Man Beast» utfordrer vår oppfatning av skjønnhet og det stygge, virkelighet og fantasi, bevegelse og stillstand.

Velkommen til en mytisk natt på museet!

-  Duda Paiva lager utsøkt teaterkunst. Dette må oppleves.
Bentein Baardson

Verdenspremiere på Dansens Hus i Oslo 20. september.
Riksteatret i samarbeid med Agder Teater/ Kilden Teater- og Konserthus,
Lutkovno Gledališče Ljubljana og Duda Paiva Company/Laswerk

TEHUS/ DILEMMA

Under vår debattserie DILEMMA, presenterer vi denne gangen et Tehus i samarbeid med KULT, Senter for Kunst, Kultur og Kirke.  Vi ønsker å skape møter mellom kulturtradisjoner i rammen av tehus, en tradisjon vi finner gjennom hele den islamske verden. Tehuset er et møtested hvor brytninger og meninger kan utveksles uformelt over et glass te. Vi møter skuespiller Andrea Bræin Hovig, den palestinske sangeren Rim Banna og musiker Nils Einar Vinjord som under ordstyrer Erik Hillestad, fremfører poesi til ord og toner av poeten Badr Shākir al-Sayyāb (1926 – 64), oversatt av Walid Al-Kubaisi. Les mer på lenken nedenfor. GRATIS ADGANG.

Koreografi, design og konsept: Duda Paiva
Dramaturg: Jaka Ivanc
Med:
Vilde Halle Ekeland, Anette Martinsen og  Iztok Luža
Komponist/ lyddesigner: Erikk McKenzie
Lysdesign: Kai Roger Havn
Videodesign: Wilco Alkema, Mark Verhoef
Dukkemakere: Kari Noreger, Jim Barnard, Joze Lasic
Foto:  Jo Michael

Varighet 1 time og 15 minutter

Forestillingen skal på Norgesturné med Riksteatret høsten 2012. Turnépremiere i Tromsø 26. september. Spilles også på Kilden Teater-og Konserthus i Kristiansand etter turné.


Tehus/Dilemma - les mer her:

For alle som vil se begge forestillingene «MAN BEAST»20. eller 21. september og den legendariske «BASTARD» 22. september får  begge to for  - femhundre - 500 kroner!

Bedre blir det ikke.