TOYBOYSLOVEandmovingmoments20113

LOVE and moving moments

LOVE and moving moments, 10. - 06. april 2011

LOVE and moving moments,
10. - 06. april 2011

TOYBOYS

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 10. april - 17:00
  • 09. april - 17:00
  • 08. april - 17:00
  • 07. april - 17:00
  • 06. april - 17:00

BRUTAL - RØRENDE - KJÆRLIG

Tekst av Sidsel Pape, danseviter og kritiker.

TOYBOYS lager forestillinger som tar oppgjør med maktstrukturer og kjønnstereotypier.

«LOVE and moving moments» handler om brutalitet og fornedrelse, sier TOYBOYS. Kanskje det!? Det som er sikkert er at «LOVE and moving moments» viser til bevegende fenomener.

«LOVE and moving moments» er den åttende i rekken av TOYBOYS´ forestillinger. Den inngår i triologien «TOYBOYS goes brutal». Innen triologien er levert, feirer TOYBOYS ti år og har spilt sin tiende forestilling, og de har vært brutale.

Vi vet hva som skjedde da Kurt ble grusom, men hva skjer når TOYBOYS spiller ut brutalitet? Kommer noen til å fornedres? Det høres uskyldig ut når TOYBOYS sier: «Vi står opp, vasker oss og kler på oss, dag etter dag.» Jo, hverdagen er forutsigbar. «Vi bruker våre krefter på å gjennomføre helt vanlige dager,» sier TOYBOYS. Ja, normalitet er en krevende øvelse. «Vi bryter sammen, vi gir opp», sier de.

God idé! «Vi tar på oss nyvasket skjorte, rene jeans og joggesko.» Finkledd er vi «klare til å falle sammen», sier TOYBOYS.

TOYBOYS vil lage kunst som konfronterer og stiller eksistensielle spørsmål. For å bryte med det bestående er det behov for en dose brutalitet. TOYBOYS kler seg opp for å bryte ned. De vil feire kampen mot konformitet. Det er kjærlighet og rørende bevegelse, «LOVE and moving moments».

TOYBOYS har arbeidet med scenekunst i skjæringspunktet mellom dans og tekst, humor og alvor, normalitet og avvik siden 2002. I denne tiden har de fylt begrepet «boy toy» med mye annet innhold enn «den som lar seg bruke for andres seksuelle tilfredsstillelse».

Av og med:
Terje Tjøme Mossige, Ulf Nilseng, Jan Steinum, Bjørn Båsen, Chrisander Brun, Vidar Løvstad, Tor Tveite, Kristianne Mo, Cathe Sjøblom.
Tittelfoto: Yolanda Melgarejo/foto: Chrisander Brun

Støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.

www.toyboys.org