Linering Of An Earlier Event 3

HOOMANSHARIFI

Lingering of an Earlier Event, 11. - 14. mars 2010

Lingering of an Earlier Event,
11. - 14. mars 2010

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 11. mars - 19:00
  • 12. mars - 19:00
  • 13. mars - 19:00
  • 14. mars - 19:00

I "Lingering of an Earlier Event" avsløres et imaginært land, der tid er spesielt viktig.

Dette er et land som ikke har oppstått ennå, men likevel virker det som det alltid har eksistert. Et land som fortsatt skapes, selv om det ble skapt for lenge siden. Fordi det er overflod av tid i dette landet, oppleves det å leve sammen som et mangfold av mulige måter å eksistere på.

Fordi innbyggerne alltid er eksponert for utallige mulige handlinger kan de leve sammen i konstant uenighet. De kan imidlertid også tillate et problem å eksistere over så lang tid at den beste løsningen vil dukke opp. I dette landet av endeløse muligheter oppstår sammenstøt mellom innbyggerne på grunn av deres radikale motstand mot enhver forandring.

Forestillingen utforsker de fysiske relasjonene mellom innbyggerne i dette imaginære landet. For publikum skapes en mulighet til å tenke seg hvordan det ville vært å leve i et land med overflod av tid, der bevegelse ikke utelukkende er basert på forandring.

Utdrag fra forestillingen www.youtube.com/watch?v=xTZ3FQ91Mnw

Koreografi, regi og lys: Hooman Sharifi
Medskapende utøvere: Rikke Baewert, Matthew William Smith, Loan Ha, Martin Lervik og Peder Horgen
Kunstnerisk samarbeidspartner: Bojana Kunst
Tekst: Daniel Franco og Hooman Sharifi
Musikk: Coh
Kostymer: Sylvia R. Denais
Kunstnerisk koordinator: Valerie Lanciaux
Produksjonskoordinator: Ida Gudbrandsen

En produksjon av Impure Company i samarbeid med Steirischer Herbst Graz, Dansens Hus Oslo, Dance & Theatre Festival Göteborg. og www.du-store-verden.no

Impure Company er støttet av Norsk Kulturråd og Utenriksdepartementet.

Takk til Marianne van Kerkhoven, Tanzlabor 21 Mousenturm Frankfurt, in transit 09 HKW Berlin, Art Stations Foundation Poznan og Asle l. Pettersen.

Impure Company

Impure Company / Hooman Sharifi ble stiftet i 2001 og er et nasjonalt og internasjonalt kompani etablert i Norge med norske utøvere. De produserer og turnerer innenlands og utenlands.

Kompaniet har til formål å produsere og fremføre samfunnsengasjert scenekunst med politisk innhold. Gjennom sitt sosiale engasjement søker Impure Company / Hooman Sharifi å nærme seg et politisk uttrykk som er fristilt fra ulike begrensninger, basert på personlig materiale og involvering med publikum.

Impure Company jobber prosessorientert. Basert på hvert prosjekts tema og det politiske systemet kompaniet ønsker å praktisere, konstrueres en aktuell setting eller omgivelse som de i prosessen må forholde seg til. Gjennom prosessen utvikles nye grep, verktøy og metoder som er unike for hver enkelt forestilling.

Impure Company har siden oppstarten vært opptatt av å finne et fysisk språk/uttrykk for temaene kompaniet har jobbet med.

Den kunstneriske motivasjonen er fortsatt ikke å slå seg til ro med teatret og dansen, men hele tiden stille spørsmål. De søker etter å være nyskapende innenfor deres eget kunstneriske landskap og inngår ingen kompromisser med hensyn til det kunstneriske.

"Vi kommer til å skrike uten lyd, der ikkelyden rister, skjærer gjennom kroppen.
Vi vil snakke i flere språk, der ingen forstår, men alle kan ane hva vi sier.
Vi tar kroppene våre fra hverandre, der de bare er organer som danner ny kropp.

Vi skal være dramatiske, ambisiøse, gravalvorlige, usikre og redde med bena godt plantet under jorda, STANGE hodet der det er mulig å STANGE det.

Dette er scenerommet, det falsk-ekte rommet, der en eller flere kan prøve seg på det umulige og falle."

Hooman Sharifi – kunstnerisk leder og koreograf

Født og oppvokst i Iran, er nå norsk statsborger. Kom alene til Norge som 15-åring. Startet med å danse hip-hop og street-dance, og begynte som 21-åring med teknisk trening innen klassisk og moderne dans.

Utdannet ved Statens Balletthøgskole, nå KHiO, koreografilinjen (1997-2000), Skolen for samtidsdans (1996-1997) og etterutdanningsprosjektet "Kunst som arena for konfliktløsning" ved Kunsthøgskolen i Oslo (okt/nov 2000).

Stiftet sitt eget kompani Impure Company i 2000. Har siden skapt og koreografert 15 forestillinger for barn, ungdom og voksne.

Han har alltid vært interessert i krysningspunkter mellom dans og teater, og etter endt utdanning har han jobbet både med dramatikk og visuell kunst.