JeftavanDintherKneeding20131

Kneeding

Kneeding, 16. februar 2013

Kneeding,
16. februar 2013

Forestillingen er en del av programmet til Rethink Dance som foregår på Dramatikkens Hus og Dansens Hus 13.–17. Februar 2013. For fullstendig festivalprogram:

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 16. februar - 20:00

Forestillingen er en del av programmet til Rethink Dance som foregår påDramatikkens Hus og Dansens Hus 13.–17. Februar 2013. For fullstendig festivalprogram: www.rethinkdance.no.

Ved første billettkjøp til Rethink Dance festivalen får man festivalpass i billettluken.
Innehavere av Rethink Dance festivalpass får rabatterte billetter på Dansens Hus og Dramatikkens Hus.

Jefta van Dinther er en ung koreograf det er verdt å merke seg. Han arbeider i Stockholm, Berlin og Amsterdam, og skaper forestillinger som blir invitert til teatre og festivaler i store deler av Europa bl.a. Cullbergballetten i Stockholm.

«Kneeding» fra 2010 er en koreografi for tre menn som utforsker forholdet mellom hva som skjer inne i og på utsiden av en kropp: hvordan indre prosesser manifesterer seg eksternt og hvordan utsiden påvirker hva som er innenfor. Med kontinuerlig, pumpende bevegelse arbeider «Kneeding» seg gjennom sammenvevde områder av sinnet og kroppen. Sittende på tre sider av danserne blir publikum nære vitner denne forpliktelsen. De er innblandet i produksjonen og innhentingen av bilder som oppstår, og til tider bokstavelig talt innblandet i hendelsene som materialiseres blant dem.

Konsept: Jefta van Dinther
Skapt og utøvd av:
Jefta van Dinther, Frederic Gies og Thiago Granato
Lyd:
David Kiers
Produsert av:
Frascati Productions, Amsterdam
Støttet av:
6M1L og Estúdio Nave, São Paulo

Rethink Dance er et kunstnerstyrt forum for nyskapende dansekunst. Forumet viser arbeider av koreografer som selv er utøvende i sine egne verk, og synliggjør dansekunstnere fra inn og utland som er ukjente for det norske dansepublikummet. Rethink Dance vil inspirere, skape utveksling og kompetanseheving, gjennom work in progress visninger, forestillinger, samtaler, og seminar.

Rethink Dance 2013 vil finne sted i 13. - 17. februar på Dramatikkens hus og Dansens Hus i Oslo. Under Rethink Dance 2013 vil det bli vist arbeider av Diego Gil, Ingeleiv Berstad, Jefta van Dinther, Marte Reithaug Sterud, Marianne Kjærsund og Bryan Campbell, med flere. Ansvarlige for gjennomføringen av Rethink Dance 2013 er Ingeleiv Berstad, Pernille Holden, Therese Markhus og Venke Marie Sortland. Rethink Dance er støttet av Norsk kulturråd og Fond For Utøvende kunstnere. Rethink Dance er produsert i samarbeid med Dramatikkens hus og Dansens Hus.
Les mer om Dramatikkens hus

Følg med på vår nettside for oppdateringer av program og mer informasjon om Rethink Dance 2013 her: