SubjazzKaboom20151

Kaboom

Kaboom, 08. - 10. mai 2015

Kaboom,
08. - 10. mai 2015

Drivende, tøff, rå og eksplosiv dans med sarte og emosjonelle øyeblikk som griper tak i tilskueren er hva du kan forvente deg i Subjazz´ splitter nye forestilling «Kaboom». I tillegg loves det fengende musikk og fysisk utfoldelse i kjent Subjazz-ånd.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 08. mai - 17:00
  • 09. mai - 17:00
  • 10. mai - 17:00

Drivende, tøff, rå og eksplosiv dans med sarte og emosjonelle øyeblikk som griper tak i tilskueren er hva du kan forvente deg i Subjazz´ «Kaboom». I tillegg loves det fengende musikk og fysisk utfoldelse i kjent Subjazz-ånd.

Koreografene fra Oslo Danse Ensemble og "So You Think You Can Dance" tar i denne forestillingen steget videre og skaper en ny og eruptiv helaften full av medrivende dans. Seks toppdansere med bakgrunn fra jazzdans, hip hop/street dance, samtidsdans og klassisk ballett har i tett samarbeid med Subjazz - nærmere bestemt Karl Erik Nedregaard og Knut-Arild Flatner - skapt en drivende forestilling som får deg til å sitte på kanten av stolsetet.

«Kaboom» er ikke bare sterkt underholdende i sin fengende, sceniske form, den tar også publikum inn i en emosjonell opplevelse som kretser rundt gjenkjennbare temaer som brudd og løsrivelse - fritt tolket og fritt opplevd i en energisk forestilling.

Subjazz
har i over 10 år samarbeidet som koreografer med et stort engasjement for utviklingen av sitt eget sceniske uttrykk, med røtter i jazzdans og samtidsjazz. Deres uttrykk har vært definert som både cutting-edge og crossover, noe som reflekteres i deres sterke engasjement i sjangeren samtidsjazz. Subjazz har tidligere begeistret publikum på Dansens Hus med sin forestilling «Bloom», og med sine koreografier for Oslo Danse Ensemble. Også Riksteatret har satt Subjazz på plakaten både med landsomfattende turnéer med Oslo Danse Ensemble og med «Bloom».

Les artikkelen «Jazzdansens førstegutter» i magasinet DANS, der vi har vært med hjem til Subjazz og spist tapas.

Varighet: 50 min

Video fra prøver

bonus1

Fredag 8. Mai etter forestilling: Velkommen til premierefest. Åpent for publikum.

Koreografi: Subjazz - Karl–Erik Nedregaard og Knut Arild Flatner.
Dansere: Henriette Hamli, Sergio Junior Benvindo de Souza, Daniel Sarr, Thomas Johansen, Maria Ferguson Rønningen og Jeffrey Young
Produsent: Cynthia Kai
Scenografi: Subjazz, Ola Bråten og Yaniv Cohen
Lysdesign: Ola Bråten
Lyddesign: Lars Årdal
Kostymedesign: Sari Nuttunen
Projeksjonsdesign: Yaniv Cohen
Støttet av: Norsk Kulturråd og Fond for lyd og bilde.

Samproduksjon med Dansens Hus.