JanneCamillaLysterFluktogForvandling20151

Flukt og forvandling

Flukt og forvandling, 19. - 22. november 2015

Flukt og forvandling,
19. - 22. november 2015

Fem fremstående, nordiske dansere har fått i oppgave å gjøre en adapsjon av et koreografisk manus. Utgangspunktet for adapsjonene er Janne-Camilla Lysters «Flukt og forvandling», et litterært partitur som er utformet slik at forbindelseslinjer oppstår når danserne kommer sammen. I dette møtet blir forestillingen til.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 19. november - 18:00
  • 20. november - 18:00
  • 21. november - 18:00
  • 22. november - 18:00

Fem fremstående, nordiske dansere har fått i oppgave å gjøre en adapsjon av et koreografisk manus. Utgangspunktet for adapsjonene er Janne-Camilla Lysters «Flukt og forvandling», et litterært partitur som er utformet slik at forbindelseslinjer oppstår når danserne kommer sammen. I dette møtet blir forestillingen til.

De fem danserne har gjennom tre måneder arbeidet selvstendig i hvert sitt hjemland. I løpet av disse tre månedene har de skapt en tolkning av hver sin del av partituret. Gjennom dansernes respons på teksten vokser en poetisk og sanselig verden frem, der det menneskelige, sårbare og lekne foldes ut i øyeblikk av forventning og fornyelse, klarhet og forbauselse.

Janne-Camilla Lyster (f. 1981) er danser, koreograf og forfatter, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. I mai 2014 viste hun sin kritikerroste adapsjon av Deborah Hays solokoreografi «Dynamic» ved Den Norske Opera & Ballett.  Fra oktober 2014 har hun vært stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo, Balletthøgskolen, med prosjektet «Å skrive for dans. Utvikling av koreografisk manus som sjanger». Hun har tidligere i denne sammenhengen vist forestillingen «Vi forlot den stille skogen», som også er utgitt i bokform, og senest soloforestillingen «Gult Lilla Grønt» på Kunstnerne Hus hvor hun selv danset og teksten var skrevet av Hanne Ørstavik. I tillegg til sitt arbeid som koreograf og danser har Janne-Camilla Lyster gitt ut fem diktsamlinger, sist «Melk kåpe sand måpe» på Tiden Norsk Forlag (2015).

Varighet: 45 min.

bonus1

21. November 15.00 - 1700

Samtale om det koreografiske manuset «Flukt og forvandling» og adapsjon som koreografisk metode
Professor i interpretasjon fra Dans - och Sirkushögskolan i Stockholm, Cecilia Roos, møter koreograf, danser og forfatter Janne-Camilla Lyster og danserne i Nordisk partitur til samtale om arbeidsprosessen som har ført frem til forestillingen. Samtalen vil fokusere på det koreografiske manuset Flukt og forvandling - et litterært partitur - og dansernes tilnærminger til det. Hva er forskjellen på en koreografisk prosess der et koreografisk manus benyttes og ikke? Hvordan har det vært for danserne å arbeide med en tekst fremfor en koreografi i rommet? Og hvordan oppstår bevegelsene i møtet med teksten?

Forfatter av koreografisk manus og kunstnerisk leder: Janne-Camilla Lyster
Adapsjon og dans: Cecilie Lindeman Steen (NO), Ulrika Berg (SE), Bára Sigfúsdóttir (IS)Vera Nevanlinna (FI) og Marie-Louise Stentebjerg (DK)
Musikk: Markus Hernes
Kostyme og visuell design: Olav Ryland Myrtvedt
Kostyme ansvarlig: Marianne Sembsmoen
Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen
Foto: Marie Sjøvold, Antro Hein
Produsent: Annika Ostwald
Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere. Kunstenwerkplaats Pianofabriek (BE) og Summer Studios (Rosas/PARTS, BE), Nasjonalt program for kunstnerisk utviklingsarbeid og Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Balletthøgskolen.
Samproduksjon: Dansens Hus
Turné: 10. desember 2016: Bordelines Festival ved Tanzfaktur Köln