zerovisibilitycorp(im)possible20112

(IM)POSSIBLE

(IM)POSSIBLE, 16. - 18. september 2011

(IM)POSSIBLE,
16. - 18. september 2011

VAKKER - VISUELL - DANSERISK

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 16. september - 19:00
  • 17. september - 19:00
  • 18. september - 19:00

«Etter denne timen er man mangt samtidig: berørt og ødelagt, bedrøvet og euforisk. Umulig? Mulig?» - Kultur im Potsdam

zero visibility corp. og Ina Christel Johannessens siste produksjon «(im)possible» er spilt både i Frankrike, Tyskland og Italia før turen nå er kommet til Dansens Hus. Kritikerne har hentet frem de store superlativene, og i Berlin ble forestillingen karakterisert som et høydepunkt under Tanztage.

Ina Christel Johannessen har siden gjennombruddet i 2003 med «…it´s only a rehersal» etablert seg som en av Norges aller fremste koreografer både nasjonalt og internasjonalt. «(im)possible» er en videreføring av denne posisjonen, og er en sterk, vakker og dypt berørende forestilling som kretser rundt motsetninger som liv og død, glede og sorg, intimitet og fremmedhet. På en svart scene, dekket av aske med et strålende vakkert sceneteppe av røde roseblader danses det frem et ulineært epos, hvor duetten står i fokus. Sterke, emosjonelle og atletiske dansere fremfører Johannessens karakteristiske koreografi med kraft og eleganse. Dansen bølger frem som strukturer av dans. Like mye som danserne står for liv og energi, opplever vi død og intethet: Aske, tomme esker – har  det (u)mulige endelig forsonet seg med livet og dødens paradoks?

zero visibility corp. er støttet av Norsk Kulturråd.

Produksjonenes forestillinger i Italia og Tyskland er støttet av Utenriksdepartementet.

Koreograf: Ina Christel Johannessen
Dansere: Line Tørmoen, Dimitri Jourde, Sudesh Adhana, Kristina Søetorp og Cecilie Lindeman Steen.
Scenografi og kostymer: graa hverdag as
Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen
Lyd: Morten Pettersen
Musikk: Irisarri, Jacaszek, Ø, Kreng, BJNilsen, Noto
Produsent: zero visibility corp.
Foto: Erik Berg

Medprodusenter: Centre de développement chorégraphique du Val-de-Marne, Centre des Bords de Marne du Perreux-sur-Marne (Frankrike), Fabbrica Europa / Fondazione Potedera Teatro (Italia), Dansens Hus