JoStrømgrenKompaniGrensen20121

GRENSEN, 17. - 25. november 2012

GRENSEN,
17. - 25. november 2012

Sjekk ut Jo Strømgren på Dagsrevyen i går

Grunnet skade, vises forestillingen resten av spilleperioden med originalcastet, Jørn-Bjørn Fuller-Gee og Ida Holten Worsøe.En mann og en kvinne deler en arbeidsplass.

  0
 • SceneHovedscenen

Spilledatoer

 • 17. november - 18:00
 • 18. november - 18:00
 • 20. november - 18:00
 • 21. november - 18:00
 • 22. november - 18:00
 • 23. november - 18:00
 • 24. november - 18:00
 • 25. november - 18:00

Sjekk ut Jo Strømgren på Dagsrevyen i går

Grunnet skade, vises forestillingen resten av spilleperioden med originalcastet, Jørn-Bjørn Fuller-Gee og Ida Holten Worsøe. 

En mann og en kvinne deler en arbeidsplass. De har en gjensidig respekt for hverandre, men under overflaten utspilles en territorial kamp. Paret kjemper også en kamp mot følelsesmessig avhengighet, både overfor hverandre, spillet og den farlige blandingen av disse som ofte preger våre konflikter med det motsatte kjønn.

Gjennom tekst og bevegelse, dans og teater, humor og sensualitet utvikles en historie som stadig tar nye vendinger. Det som i starten ser ut som et klassisk drama, beveger seg inn i et landskap preget av surrealistiske referanser, uforutsigbare konsekvenser og ikke minst av intimkonflikters iboende irrasjonalitet. Med litt fantasi er også en annen tolkning mulig; kan parets vanskelige sameksistens også være et bilde på en klassisk grensekonflikt mellom to land?

Jo Strømgren er danser, koreograf, manusforfatter og regissør, og de siste ti årene har han lagd en rekke særegne og markante forestillinger, blant annet gjennom Jo Strømgren Kompani. Jo Strømgren Kompani (JSK) ble stiftet i 1998. Kompaniets 23 produksjoner har turnert  over store deler av verden.  Sjangermessig beveger kompaniets seg i grenselandet mellom dans og teater. Deres forestillinger kjennetegnes av overraskende humor, et lekent fysisk formspråk, og ofte uvanlige valg av tematikk der storpolitiske temaer krympes, intensiveres og tilpasses en liten gruppe mennesker mellom fire vegger.

«Grensen / The Border »er det første samarbeidsprosjektet mellom Hålogaland Teater og Jo Strømgren Kompani.

Urpremiere: 1. september 2011, Hålogaland Teater, Tromsø.
Turné  2011-2012: Norge, Sør-Afrika, Russland, Finland, Danmark

Manus, regi, koreografi og scenografi: Jo Strømgren
Utøvere Dansens Hus: Ida Holten Worsøe og Jørn-Bjørn Fuller- Gee
Originalcast: Ida Holten Worsøe og Jørn-Bjørn Fuller- Gee
Lysdesign: Stephen Rolfe
Lyddesign: Lars Årdal
Foto: Knut Bry.
Videoproduksjon: Ivar Mykland
Produksjon: Hålogaland Teater/ Jo Strømgren Kompani
Produsent Jo Strømgren Kompani: Sunniva Steine
Co-produksjon: Agder Teater
Støttet av: Norsk Kulturråd