Hooman Sharifi

God Exists, The Mother is Present, But They No Longer Care, 11. - 13. september 2008

God Exists, The Mother is Present, But They No Longer Care,
11. - 13. september 2008

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 11. september - 18:00
  • 12. september - 18:00
  • 13. september - 18:00

Koreografen og danseren Hooman Sharifi ble født i Iran i 1973, Som fjortenåring ble han smuglet ut av landet, og etter et lite opphold i Beirut endte han opp alene i Norge.

Gjennom HipHop og street dance ble hans danseinteresse vekket. Sharifi har studert klassisk og moderne dans og var ferdig utdannet koreograf i 2000. Alle hans verk har blitt vist flere ganger i Norge og i Europa forøvrig. Denne forestillingen hadde premiere i Belgia i november 2007.

EN POLITISK OG TANKEVEKKENDE FORESTILLING.
Hooman Sharifi er en av de best kjente og mest provoserende koreografer i Norge. Gjennom hans Impure Company, har politiske stykker blitt hans varemerke. Hans siste stykke er intet unntak, denne forestillingen appellerer til vår samvittighet.

Sharifi og danserne Rikke Baewert, Loan Há, Matthew W. Smith og Peder
Horgen bruker deler av vold, sorg, sinne og desperasjon som de mest grunnleggende fysiske komponenter og bruker dette bevist til å konstruere nye uttrykk og inntrykk. Mektige prestasjoner av danserne spiller en avgjørende rolle iverkets evne til å ryste oss.
Ved første øyekast virker bevegelsene enkle, men vi merker etterhvert forbindelsen mellom de familiære, men abstrakte bevegelsene på scenen og den nåværende,utrygge situasjonen i verden anno 2008, og en følelse av ubehag tar over.

Forestillingen har korte tekster integrert i seg, og dette gir ekstra rom for refleksjoner.

Koreografi, regi, lys: Hooman Sharifi
Dansere: Rikke Baewert, Loan Há, Matthew W. Smith og Peder
Horgen