Readymade 1

Karstein Solli

Readymade baby, 27. - 28. november 2008

Readymade baby,
27. - 28. november 2008

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 27. november - 14:30
  • 28. november - 14:30

Etter suksess med over 60 forestillinger av «Se min kjole» for aldersgruppen 0-3 år, har Karstein Solli produksjoner gleden av å presentere «Readymade baby».

Tittelen kan gi assosiasjoner til kunstbegrepet readymade som innen billedkunst betegner masseproduserte, hverdagslige gjenstander som blir plassert inn i en kunstsammenheng og slik endrer sin opprinnelige betydning. I Karstein Sollis danseforestilling knyttes begrepet readymade først og fremst til en forståelse av barnet som rede til å delta i møtet med kunstuttrykk.

Spesiallagde objekter, en dukke og kostymer, utgjør sammen med andre readymades som paraplyer, megafoner og skurekluter de formale og visuelle rammene for forestillingen.

Det sanselige trer fram gjennom berøring, dans, sang og andre musikalske uttrykk. Forestillingen er utarbeidet i samarbeid med utøverne og i et nært samspill med barn i alderen 0-3 år.

Etter forestillingen vil det være en interaktiv del hvor både barn og voksne blir invitert til ulike former for delaktighet. Dette er i tråd med «Readymade Babys» intensjoner om å utforske det relasjonelle rommet mellom barn og voksne.

Den fransk, amerikanske kunstneren Marcel Duchamps readymades forandret betydningen av begrepet kunst. Små barn i alderen 0-3 år kjenner ikke til kunstbegrepet, men er aktivt tilstede i møte med kunstverket og kan derfor, på linje med Duchamp, rokke ved kunstbegrepet.

Hvordan forholder den voksne seg til det?

Konsept og koreografi:

Karstein Solli

Dansere: Marianne Skjeldal

og Beata Kretovicova Iden.

Sang og lydkomposisjon:

Øystein Elle

Scenografi : Stephan Østensen

Kostymer: Ebba Johansson

Barnefaglig assistanse og dokumentasjon: Maybritt Jensen

Videodokumentasjon:

Sabina Jocobsson,

Eivind Reierstad og Tone Gellein

Foto: Knut Bry

Forestillingen er Støttet av Norsk Kulturråd.