Hilde Rustad

Future Past; PRESENT, 12. - 15. mai 2009

Future Past; PRESENT,
12. - 15. mai 2009

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 12. mai - 22:00
  • 13. mai - 22:00
  • 14. mai - 22:00
  • 15. mai - 22:00

"Future Past; PRESENT" er en danseforestilling som handler om å være menneske, om hvordan livet er fullt av valg som må tas, og om hvordan disse valgene får konsekvenser for hva som vil skje oss på veien videre. Dansere, lys, musiker og video improviserer forestillingen frem. At ingenting er satt på forhånd skaper spenning for utøvere så vel som for tilskuere. Dans og handling blir øyeblikkets kunst hvor utøverne komponerer form og innhold sammen.

Future Past; PRESENT er en forestilling hvor scenekunst og livet ellers flyter over i hverandre og gir muligheter i øyeblikk av kaos, selvinnsikt og skjønnhet.

Prosjektansvarlig: Hilde Rustad
Dansere: Pernille Bønkan, Sissel Merethe Bjørkli, Kristine Øren, Siri Jøntvedt og Hilde Rustad
Komponist og musiker: Anna Gustavsson (Gøteborg)
VIdeo: Christina Hallström (Amsterdam)
Lys: Markus Granquist (Stockholm)

Forestillingen handler om det å være menneskelig, og om vårt forhold til verden. Som utøvere arbeider vi med å være til stede i øyeblikket, - et øyeblikk som er informert av fortiden, samtidig som det strekker seg inn i fremtiden.

Som kunstnerisk ansvarlig ønsker jeg å skape et kommuniserende forestillingsverk med mange lag. Jeg ønsker dialog med publikum, spennende situasjoner som ingen helt forstår hvordan skal løses, og å bidra til øyeblikk av skjønnhet. Jeg ønsker å skape en forestilling som får publikum til å le og gråte. Det er ingen som med sikkerhet kan si at dette vil skje, men med improvisasjon som uttrykk vil vi arbeide for grensesprengende opplevelser for publikum så vel som utøvere.