Hva leter du etter?

Fictions of the Flesh, 11.–13. juni

Fictions of the Flesh,
11.–13. juni

Spilles: fre. 11. jun. lør. 12. jun. søn. 13. jun.

Fictions of the Flesh er en stedsspesifikk performance som vil foregå utendørs på Schous Plass i Oslo. Performancen er pågående: publikum kan komme og gå som de vil i løpet av de to timene den foregår. Tidspunkter og visningssteder TBC.

I Fictions of the Flesh kroppsliggjør karakteren Syncopator både fortid og framtid. Hun glir, flyter og faller gjennom rommet, som et fatamorgana eller bjørnedyr, en monarksommerfugl eller nattoget til Palmyra. Hun føder to haler bak noen benker og gjør et hamskifte mellom trærne. Hun sklir på rekkverk og gror i sprekker i fortauet. Langsomt blir fingrene hennes så lange at hun ikke lenger kan bære dem. De knipser stille mens de trekker henne baklengs inn i Big Freeze.

Knips.
Knips.
Knips.

I Fictions of the Flesh ser Fiksdal, Floen og Slåttøy på ulike ideer om samtidighet, og hvordan disse kan komme til uttrykk i kostyme, dans og koreografi. Kunstnerne undersøker jazzdans som bevegelsesarkiv i egne kropper, og kombinerer dette med inspirasjon fra sjangeren spekulativ fiksjon, hvor fremtidige, utvida kropper streifer omkring.

“To enlarge contemporaneity means to amplify the field of reciprocity between the principle of equality and the principle of the recognition of difference.”
(Boaventura de Sosa Santos, Epistemologies of the South)

Ingri Fiksdal har markert seg som kritikerrost koreograf med internasjonal anerkjennelse. Fredrik Floen er en av Norges mest allsidige og originale kostymedesignere. Mariama Slåttøy er frilans dansekunstner og bemerkelsesverdig tverrfaglig utøver, og utforsker ulike bevegelsesmønstre og kunstneriske medier som film og teater. Fiksdal og Floen har tidligere samarbeidet om forestillingene Dioramaog SPECTRAL. Slåttøy var en av danserne i SPECTRAL, og forestillingen ble co-produsert av Black Box teater og Dansens Hus, Oslo høsten 2020.

Fictions of the Flesh er en del av programmet under Heddadagene 2021 – hele Norges teaterfestival.
I samarbeid med Black Box teater.

Forestillingen foregår på Schous Plass i Oslo fredag
11. juni mellom kl. 19.00 og 21.00, Lørdag 12. og søndag 13. juni mellom kl. 12.00 og 14.00. Man kan komme og gå som man vil i disse tidsrommene.

Medvirkende

Utviklet av:
Ingri Fiksdal
Fredrik Floen
Mariama Fatou Kalley Slåttøy
Konsept, koreografi:
Ingri Fiksdal
Kostyme, visuelt design:
Fredrik Floen
Dans, koreografi:
Mariama Fatou Kalley Slåttøy
Produsent:
Nicole Schuchardt
Eva Grainger
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus