Foto Tale Hendnes 2 24

Feiring

Feiring, 26. - 28. april 2018

Feiring,
26. - 28. april 2018

Vi jubilerer ved å orientere oss mot framtiden. Du er invitert til et tredagers jubileumsprogram med foredrag, workshops, samtaler, bursdagsfeiring for hele familien, tilbakeblikk og clubbing.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 26. april - 08:00
  • 27. april - 08:00
  • 28. april - 08:00

8. oktober 2003 kom den etterlengtede pressemeldingen fra daværende kultur-og kyrkjeminister Valgerd Svarstad Haugland. «Ei løyving på 3 mill. kroner er foreslått til Senter for Dansekunst. Midlane skal gå til etablering av ei scene for dans.» Det var jubel på det lille kontoret til Senter for Dansekunst i Tollbugata. Mange års aktiv lobbyvirksomhet og utredning falt på plass, og etter et omflakkende liv bl.a på Det Norske Teatret og Kunsthøgskolen i Oslo, åpnet Dansens Hus på Vulkan 29.februar i 2008.

Program for feiringen:

26. – 28. april:  Seminar: Kunstneren, institusjonen og dansens fremtid  Vi inviterer dansekunstnere og publikum til å samtale rundt dansens, institusjonens og det kunstneriske arbeidets fremtid. Dramaturg og kunstner Sergej Pristas, teoretiker Bojana Kunst og danser og koreograf Eleanor Bauer, kunstnere som står utenfor det norske dansefeltet er inviterte til å komme med sine innspill. Også norske institusjonsledere, koreografer, programører og dansekunstnere er inviterte til å delta i en serie panelsamtaler som vil følge opp de ulike temaene. Se detaljert program her.   

28. april kl. 13.00:  Bursdagsselskap  Hele familien er invitert til å feire 10 år sammen med oss. Brillebjørn kommer og pølser og kake til alle!

28. april kl. 20.00: Jubileumsfest Tidligere kultur-og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland kommer til oss lørdag 28. april. Sammen med dansehistoriker Sigrid Øverås Svendal vil hun ta oss igjennom det historiske forløpet til Dansens Hus, og de unge dansekunstnerne Charlott Utzig (De Naive), Julie Moviken (De Naive) og Louis Schou bidrar både som telegram og illustratører. Sikre deg gratis plass her

28. april 21.30: Clubbing  Velkommen til fest med DJ og dansing. Åpent for alle – gratis inngang.  VELKOMMEN!

Takk til Aspelin Ramm Eiendom AS for støtte til jubileumsprogrammet.