Aerowaves 2012 2

Aerowaves Europa 2012

Alan Lucien Øyen, Alessandro Sciarroni, Pia Meuthen, 09. - 10. april 2010

Alan Lucien Øyen, Alessandro Sciarroni, Pia Meuthen,
09. - 10. april 2010

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 09. april - 18:00
  • 10. april - 18:00

2012 sies å være et spesielt viktig år for menneskeheten, kanskje disse unge koregrafene også kan påstås å være det.

Felles for dem er at de tar tak i idéer og bilder om mellommenneskelige forhold og rister rundt på dem.
Når støvet så legger seg er sjansene store for at vi kan se ting på en ny måte.

Felles for alle i ‘Europa 2012’ er at de har blitt utvalgt i Aerowaves-nettverket og derved vil bli vist i et stort antall land i hele Europa."

Aerowaves er et godt etablert og svært velfungerende nettverk som har som mål å styrke kjenneskap og utveksling av unge koreografer og deres verk.
Det foregår slik at man melder seg på til nettverket i september og i starten av november hvert år foreligger det en liste med de 20 som ble valgt ut for å turnere i det kommende året.
Karene Lyngholm er Norges representant i nettverket.
John Ashford (tidligere sjef for The Place, UK) er leder for nettverket som er basert i London.
Se mer på www.aerowaves.org

."..and Carolyn"
Koreografi: Alan Lucien Øyen
Dansere: Daniel Proietto & Camilla Spidsøe Cohen
Lys design: Alan Lucien Øyen
Musikk: Thomas Newman
Tekst: Alan Ball
Foto: © Yaniv Cohen

vimeo.com/9823573

”and carolyn” er en poetisk danseduett med Daniel Proietto og Camilla Spidsøe Cohen, spunnet over tekster og musikk fra filmen ”American Beauty” der Alan behandler en tilbakevendende tematikk som preger nesten alle hans verk; at skjønnhet finnes over alt rundt oss. – i livet, så vel som i døden…

Your Girl
Av Alessandro Sciarroni, med Chiara Bersani og Matteo Ramponi

Duetten “Your Girl” er et stykke om romantikk, tolket gjennom en kortvokst kvinnes øyne.
Hun begjærer ikke en perfekt kropp å elske og dyrke; hennes dypeste ønske er å være normal, hun lyster etter det ordinære. Objektet for hennes begjær, en vakker ung adonisaktig mann, begjærer nettopp det samme; å føle.
Denne ´Emma Bovary´-lignende karakteren tar ikke sitt eget liv som i romanen, men forblir i et emosjonelt kvelertak, omgitt av souvenirfoto, til de smektende tonene av italienske popsanger.
Den kvinnelige figuren, personifisert gjennom Chiara Bersani frigjør seg selv fra den fysiske tilstand som hennes genetiske lidelse har tvunget på henne, i en sluttsekvens som kan sies å være anti-moderne. Side ved side med adonisen Matteo Ramponi, framstår de som partnere i en anti-tragisk mekanisme.

Alessandro Sciarroni er kunstnerisk leder for Corpoceleste_C.C.#00, en kunstnerisk virksomhet som produserer teaterforestillinger og ulike performance. Han deltok som finalist i International Performance Award i 2007 med ”My Girl”. I 2008 vant han prisen Premio Germogli og var en av seks vinnere i Nuove Sensibilità med studien ”If I was Madonna”, som har premiere som ferdig produksjon våren 2009. Fra 1998 til 2006. deltok han både som skuespiller og utøver i hovedproduksjonene til Lenz Rifrazioni- kompaniet. Han er av italenske og øvrige kritikere, omtalt som en sensitiv protagonist for den nye generasjons moderne dansescene.
Webside: www.sciarroni.altervista.org/alessandrosciarroni/your_girl.html

Go tell the women (We’re leaving)
Koreografi: Pia Meuthen
Dans: Miguel de Jong, Ryan Lawrence
og Reinier Schimmel
Komposisjon: Jeroen Strijbos
Lys design: Rob van Neuw Amerongen
Repetitør: Barbara Mullin
Kostymer: Daniëlle Hooijmans
Produksjon: Panama Pictures
Foto: Bart van Geldrop

www.youtube.com/watch?v=GCvYtT58KNQ&feature=email

Tre forretningsmenn går ut sammen etter jobb. Etter hvert som kvelden skrider frem, blir stemningen mer og mer avslappet og kontakten mellom dem vennligere og mindre anspent.
Deres personlige historier begynner å komme til overflaten etter hvert som slips og jakker fyker, og humoristiske øyeblikk avløses med smertefulle avsløringer.
Helt til morgenen gryr og slips atter igjen skal knytes…
Høres kanskje kjent ut?

"Forestillingen har vidd og krasshet, en smule slap-stick momenter og er bygget med god obeservasjonsevne for sosiale atferdsmønster."
- Frankfurter Rundschau

Panama Pictures
Dans, tekst, skuespill, musikk og scenografi; alt utfoldes i Panama Pictures forestillinger. Med deres teatralske danseforestillinger, ofte inspirert av litterære verk, skaper koreograf Pia Meuthen historier som løfter seg over det rent tekstlige. Hun avdekker tanker, kryper inn i karakterenes hoder og blottlegger bilder av dem og deres innerste følelser. Dette gjør hun med raffinement og beherskelse, med et sterkt fokus på det estetiske, med det mål å skape et absorberende men tilgjengelig, gjenkjennelig, nærmest filmatisk landskap for publikum. Aktørenes personlige påvirkning er viktig i Meuthens arbeider.

Pia Meuthen (Tyskland, 1972), tok sin danseutdannelse ved Hogeschool voor de Kunsten i Amsterdam, og Fontys Dansacademie i Tilburg. Hun har vært aktiv freelance koreograf siden 1998. I 2002 stiftet hun sitt eget kompani, Panama Pictures, som hun kontinuerlig jobber med ny- og co- produksjoner med. I 2005 ble hennes forestilling ”Unmade beds” nominert til VSCD prisen for beste produksjon.
Webside: www.panamapictures.nl/

Forestillingen er støttet av Den Kongelige Nederlandske Ambassade

.