Hva leter du etter?

Duality of Content/Pressure, 25.–28. september 2008

Duality of Content/Pressure,
25.–28. september 2008

Spilles: tor. 25. sep. 2008 fre. 26. sep. lør. 27. sep. søn. 28. sep.

En kveld med to

De to koreografene og danserne presenterer her sine soloforestilling, "Duality of content" og "Pressure"

Med «Pressure» uforsker Olsen påvirkningene man utsettes for ved indre og ytre press. Slettevold på sin side har latt seg fascinere av sammenhengen mellom bevelgelse og persepsjon.

"DUALITY OF CONTENT"

Gjennom å undersøke seendets prinsipper, hva som skjer når vi ser, har Kristine arbeidet med persepsjonen som tematikk; Blikket som en direkte sensor forbundet med forståelsen og bevegelsen. Hva er det vi ser/ikke ser? Og hvordan henger dette sammen med bevegelsen?

Blikkets geografiske forflyttning i rommet gir oss mulighet til å se bevegelsens ulike sider, og på det settet skape nye årsakssammenheng som gir oss andre innfallsvinkler i vår oppfattning. Bevegelse leder til at vi erfarer hvordan vår omgivelse ser ut, denne informasjonen bruker vi når vi skal skape en helhet av det vi opplever. Ettersom innholdet forflyttes gjennom din posisjon vil også forståelsen alltid være redusert til en del av det komplette bilde. Som betrakter/tilskuer konstruerer vi kontekst og egenopplevd virkelighet. Forståelsen av det du ser baserer seg på ditt eget personlige engasjementet.

Koreograf/Danser: Kristine Slettevold
Lysinstalasjon/foto: Jens Sethzman
Lyd: Andreas Karperyd
Produsert av: nat(t)prod./ kompani IRO

Støtte fra: Norsk kulturråd, Kulturrådet Sverige, fond for utøvende kunstnere, Moderna Dansteatern, Konstnärsnämden, Norges ambassade/Stockholm

«PRESSURE»

Det nye soloverket til danser og koreograf Inger Reidun Olsen er en reise og et personlig avtrykk. Forestillingen har blitt til gjennom møter med både indre og ytre vegger, stengsler, barrierer og grenser. Det dreier seg om å arbeide med, og i forhold til, press og forventninger både fra seg selv og andre, mer enn det handler om overskridelse. Press er en kraft som ikke er statisk eller konstant. Derfor er denne forestillingen også stadig under utvikling, i bevegelse så å si. Som danser arbeider Inger Reidun Olsen med å finne gjenklang i egen kropp. Det du får se den ene dagen er kanskje ikke det samme neste dag. Det dreier seg om en dialog, eller kanskje til og med i forhandling mellom det ytre og indre gjennom bruk av stemme, bevegelse og ikke minst humor i møtet med publikum.

Forestillingssituasjonen byr i utgangspunktet på et ytre press representert ved publikums tilstedeværelse. Et forventningspress fra blikk og kropper vendt mot utøveren. I denne situasjonen oppstår også et indre trykk av forventninger til egen prestasjon. Spørsmålet er hvordan en løser opp i denne floken.

Dans og Koreografi: Inger-Reidun Olsen
Dramaturgi: Camilla Eeg
Scenografi: Jon Mihle
LysDesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Produsert av: Kompani iRo V./Inger-Reidun Olsen, Nat(t) Prod./Kristine N. Slettevold

Takk til: Jean Renè Toussiant og Scenerommet in Vestfossen, Therese Markhus, La Poderosa og Dansens Hus.

Støttet av: Norsk Kulturråd, Kulturrådet Sverige, Fond For Utøvende Kunstnere, Scenerommet i Vestfossen, Konstnârsnemden, Ambasad Stockholm and Moderna Dansteatern i Stockholm.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus