BalletPreljocajEmptyMoves20111

EMPTY MOVES [PARTS I & II]

EMPTY MOVES [PARTS I & II], 11. oktober 2011

EMPTY MOVES [PARTS I & II],
11. oktober 2011

SUBTIL - INNOVATIV - HUMOR

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 11. oktober - 18:00

I samarbeid med Dansens Hus.

«Empty moves» er en koreografi for fire dansere, inspirert av ord og fonemer fremført av John Cage i et berømt liveopptak fra Teatro Lirico i Milano 1977. Preljocajs koreografi utforsker frigjøring av bevegelsen, der bevegelsesmaterialet i seg selv er det meningsbærende element i forestillingen. På denne måten knyttes «Empty moves» til tekstene av forfatteren og filosofen Henry David Thoreau, som var Cage sitt utgangspunkt for fremføringen denne magiske kvelden i Milan.

Angelin Preljocaj er koreograf og kunstnerisk leder for Ballet Preljocaj – Centre Chorégraphique National d’Aix-en-Provence. Preljocaj har bakgrunn fra både ballett og moderne dans. I 1980 studerte han i New York under Zena Rommett og Merce Cunningham. Han fortsatte studiene i Paris med blant andre Viola Farber og Quentin Rouillier, og han startet sin karriere som danser i Compagnie Dominique Bagouet. I 1984 etablerte Preljocaj sitt eget kompani Ballet Preljocaj og til sammen har han skapt nærmere 50 produksjoner. Preljocaj har mottatt en rekke priser og utmerkelser, inkludert «Grand Prix National de la Danse», gitt av Le Ministère de la Culture i 1992.

Koreografi og scenografi:  Angelin Preljocaj
Musikk:  John Cage (Empty words)
Dansere: Gaëlle Chappaz, Fabrizio Clemente, Julien Thibault, Yurie Tsugawa
Assosiert kunstnerisk leder:  Youri Van den Bosch
Koreografi assistent: Natalia Naidich
Notasjon: Dany Lévêque
Foto :  J.C.Carbonne

Spesiell takk: Goran Vejvoda
«Empty moves 2007:
Samproduksjon:
Festival Montpellier Danse
Empty moves 2004
Samproduksjon: Biennale nationale de danse du Val-de-Marne 2006 Restage, The Joyce Theater’s Stephen and Cathy Weinroth Fund for New Work
Varighet: 63 min

Forestillingen er en del av FranceDanse going North 2011.

Gjestespillet er støttet av Norsk kulturråd, Institut Français de Norvège.