AnneLinnAkselsenAdriánMinkowicz/HumanWorksDryAct2013

Dry Act #2: South Domino

Dry Act #2: South Domino, 27. - 28. september 2013

Dry Act #2: South Domino,
27. - 28. september 2013

Dry Act # 2: South Domino undersøker likhetene mellom populære spill og lokalsamfunnet som en sosial struktur, i form av sosial interaksjon, beslutningsevne og konkurranseinstinkt. Svaret viser seg å være den enkle logikken av å vinne og tape, som framkommer i hele vårt samfunn.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 27. september - 17:00
  • 28. september - 12:00

coda2013aDry Act # 2: South Domino undersøker likhetene mellom populære spill og lokalsamfunnet som en sosial struktur, i form av sosial interaksjon, beslutningsevne og konkurranseinstinkt. Svaret viser seg å være den enkle logikken av å vinne og tape, som framkommer i hele vårt samfunn.

Prosjektet fokuserer på typiske populære spill: Truco i Argentina, Tavla eller Backgammon i Tyrkia og Xiangqi (kinesisk sjakk) i Kina, og består av tre deler: en reise-dokumentar med folklore, Tavla mestere og utspekulerte sjakkspillere, en danseforestilling som spiller etter sine egne regler og et ny-oppfunnet brettspill.

Human Works ble etablert i 2009 av den norske dansekunstneren Anne-Linn Akselsen og argentinske regissøren Adrián Minkowicz, begge med base i Brüssel. Adrián Minkowicz er et multitalent; han både skriver, regisserer og opptrer som skuespiller og stand-up komiker. Anne-Linn Akselsen har danset med blant andre Anne Teresa de Keersmaeker/Rosas og hun har de siste årene også markert seg som koreograf.

Konsept, regi og tekst: Adrián Minkowicz
Koreografi: Anne-Linn Akselsen
Utøvere: Anne-Linn Akselsen, Christine Kjellberg, Elise Aabakken, Adrián Minkowicz
Redaktør: Adrián Minkowicz, Kristian Moe
Produsent: Human Works
Lys, scenografi: Human Works
Lyd: Human Works, Atahualpa Yupanqui

Varighet 45 minutter dokumentar film; 50 minutter forestilling, 30 minutter spill

Prosjektet er støttet av Kulturrådet, Utenriksdepartementet, STIKK (støtteordning for kunst- og kultursamarbeid), Bergen Kommune og Fond for utøvende kunstnere.

Samproduksjon med STUK, Leuven og iDans/Bimeras (Istanbul) og Départs Network/EUs Kulturprogram.

Støttet av Institute of Provocation og Paper Tiger, Beijing, Residencias del Sur, Buenos Aires, Workspace Brussels, Wp Zimmer, Antwerp og Bergen Dansesenter.