Second Hand Photo Martin Misere HQ 4122

12. - 14. mai 2022

12. - 14. mai 2022

Dansens Hus presenterer for første gang en tre dager lang filmfestival med fokus på dans og dokumentar, koreografi og film.

 • TORSDAG 12. MAI

 • Bakteppe

  Bakteppe - Scener fra norsk dansehistorie er en dokumentarserie initiert og skapt av Danseinformasjonen og Dansens Hus. Her tar historiker Sigrid Ø. Svendal deg med inn i spennende epoker av norsk dansehistorie og viser hvordan dansen ble formet av det som skjedde rundt om i verden på samme tid. Inngang er gratis. Hent ut billetter her i lenken under.

  19:00-21:00

 • FREDAG 13. MAI

 • CUNNINGHAM

  En kinoopplevelse om den legendariske amerikanske danseren og koreografen Merce Cunningham. Filmen er bygget opp av hans ikoniske danser og eksklusive arkivskatter fra perioden 1942 og 1972 – en epoke basert på risiko og oppdagelse for Merce og hans samarbeidspartnere, komponist John Cage og billedkunstner Robert Rauschenberg.

  18:00-19:30

 • AILEY

  Norgespremiere: Mange kjenner navnet Alvin Ailey, men hvor mange kjenner mannen? Aileys forpliktelse til å søke etter sannhet i bevegelse resulterte i banebrytende og varig koreografi sentrert rundt afroamerikanske opplevelser. Regissør Jamila Wignots resonante biografi gir kunstnerisk tilgang til den store visjonæren som grunnla et av verdens mest anerkjente dansekompanier, Alvin Ailey American Dance Theatre.

  20:00-21:30

 • LØRDAG 14. MAI

 • Cinedans – kortfilmer

  Det siste innen film og dans – kuratert i samarbeid med kortfilmfestivalen Cinedans

  16:00-17:00

 • WHY I DANCE

  I 2018 jobbet den franske koreografen Louis Clément da Costa med en gruppe unge dansere i Kigali, Rwanda. Temaet de utforsket var "frihet". Da Costas koreografi fungerer som den kontinuerlige tråden gjennom hele filmen, ser vi danserne opptrer på forskjellige steder i Kigali. Vi får et innblikk i hverdagen i Rwanda, og vi er vitne til de unge dansernes lidenskap og engasjement for dans. Denne visningen er gratis. Hent ut din billett i lenken under.

  17:30-18:30

 • GIRL

  Girl er en prisvinnende (filmen har vunnet 32 filmpriser, bla. fem under Filmfestivalen i Cannes) og svært kontroversiell film om en ung transkjønnet jente sitt møte med ballettinstitusjonen.

  20:00-21:45

Billetter

Du kan kjøpe billetter til hver enkelt film, dagspass eller todagers pass for hele programmet.