Dans For Kamera China Moves 2

Dans for kamera

China Moves, 06. oktober 2008

China Moves,
06. oktober 2008

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 06. oktober - 19:00

Dansefilm fra Kina er ikke daglig kost på våre breddegrader. Gjennom samarbeidet China Moves presenteres det her tre filmer av to filmskapere, en meget ung, en erfaren og anerkjent.

Li Nings to kortfilmer viser en estetikk og et billedspråk som på én gang kan påstås å være både ‘kinesisk’ og ‘europeisk’ . Allikevel er det en stemning i filmene som klinger annerledes enn vi er vant til.

Wu Wenguangs dokumentar om koreografen Wen Huis prosjekt med dansere og bønder, som førte til en åpen forestiling i Beijing, berører og viser en annen side av Kinesisk kultur enn den vi enklest får inntrykk av her hjemme. Filmen er vist i flere sammenhenger mange steder i verden og vekker diskusjon og ettertanke i sitt kjølvann.

Kina-kvelden rammes inn av administrativ leder Anne-Sofie Ericsson, som tidligere har samarbeidet med Wu Wenguang og kjenner både ham og hans arbeid fra før.

FORFILM 1:

«Unfinished-2»

Regissør Li Ning: «Disse bygningene som aldri ferdigstilles, blir kalt for»lanweilou» (problembygning). Da jeg kom inn i disse forlatte bygningene, ble jeg overveldet og sjokkert. Jeg begynte å improvisere med dans og bilder.

REGI: LI NING

CO-REGI : WU YANDAN (NUNU)

MUSIKK: TOM LEE, LI NING, LIU JIN, BIE FENG, ERIKK MCKENZIE

PRODUKSJON:

J-TOWN FILM (MADE IN J-TOWN)

FORFILM 2:

«Land forms: Yellow River»

Filmen baserer seg på opptak av den Gule Floden, Jinan, Kina mellom oktober 2007 - juli 2008. Materialet består av improviserte handlinger og bevegelser som utforsker elementene kropp, sand og vann.

REGI: LI NING

UTØVERE:

LI NING OG ERIKK MCKENZIE

MUSIKK: ERIKK MCKENZIE, LI NING, YANJUN, YAO DAJUN, MARC NAMBLARD, TOM LEE.

PRODUCTION:

J-TOWN FILM (MADE IN J-TOWN)

Thanks to: Borneoco--Constanc, Dineke (Holland), «Doen» foundations (Holland), «Julidans» festival (Holland), Karene Lyngholm
(Norway)

HOVEDFILM:

«Dance with Farm Workers»

(57 minutter)

En dokumentar om en ukonvesjonel og uvanlig forestilling. Prosjektet involverte ikke bare skuespillere og dansere, men også 30 bønder fra de fattigste delene av Sichuanprovinsen, som reiser inn til byene for om mulig å få bedre levevilkår der. Bygningsarbeiderne hadde et eneste ønske og det var 30 yen om dagen, lite visste de at de skulle være forestillingens bærebjelker. WuWenguang sier at hans siktemål som dokumentarfilmfotograf var å filme prosessen og arbeidet som ledet fram til forestillingen.

KOREOGRAF: WEN HUI

PRODUKSJON: LIVING DANCE STUDIO

REGISØR/EDITOR/PRODUSENT:

WU WENGUANG 2001,

WU DOCUMENTARY STUDIO

Forestillingen vises i samarbeid med Ultima