Hva leter du etter?

Dance To Dance To, 10.–11. februar 2018

Dance To Dance To,
10.–11. februar 2018

Spilles: lør. 10. feb. 2018 søn. 11. feb.

Hva hvis disco var ballett og høykultur lavkultur?

Inspirert av den meksikanske koreografen Esmeralda Vasquez har den norske koreografen og danseren Ludvig Daae skapt en danseforestilling som stiller spørsmålstegn ved begrepen ”innovasjon” og ”finkultur”. Ved hjelp av tre dansere forvandler han Esmeralda Vasquez´ klassiske verk Dance To Dance To til en moderne danseforestilling, like relevant i dag som da den hadde urpremiere i 1783.

Daae ville utfordre noen av konvensjonene og komposisjonsverktøyene han har lært seg, og som han ofte ser i samtidsdans. Ved å dykke ned i sosial dans generelt, og 1970-talls discodans spesifikt, kunne han komme bort fra sin personlige forståelse av dramaturgi, virtuositet, bruk av rommet, utvikling, kontrast samt relasjoner på scenen og til publikum. Det å aktivt erstatte innlærte strukturer for samtidsdans med discodansens måte å jobbe med de samme problemstillingene kan sees som en kritikk  av begrepene “high culture” og “low culture”. Men først og fremst er Dance To Dance To en danseforestilling om opplevelsen av dans.

Ludvig Daae fikk i vinter det ærefulle oppdraget å koreografere Cullbergballettens innslag under Nobelbanketten i Stockholm, og 10. desember framførte ni dansere fra kompaniet en kort versjon av Dance To Dance To til musikk av symfoniorkesteret Musica Vitae i Stadshuset.

Dance To Dance To spilles samme kveld som Rosa löften - kjøp billett til begge forestillingene for kr 300,- her:
10. februar
11. februar

Flott när discon får dictera danshistorien

Svenska Dagbladet

Lekfullt og intelligent

Dagens Nyheter

en glitrande smällkaramell

Medvirkende

Konsept, koreografi og regi:
Ludvig Daae
Dans og koreografi:
Victoria Andersson
Marcus Baldemar
Ulrika Berg
Produsent:
Sara Bergsmark
Scenografi og lysdesign:
Daniel Åkerström-Steen
Kostymedesigner:
Tove Berglund
Musikk:
William Rickman
Foto:
Joanna Nordahl
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus