Hva leter du etter?

Dance on the frontline, 2. november

Dance on the frontline,
2. november

Spilles: tor. 02. nov. 2017

Danseforestilling, filmvisning og samtale.

Dans i frontlinjen – for å trosse alle grenser. Dans mot alle odds, dans uten hensyn til potensielle farer. Dans som et verktøy for myndiggjøring. Dans eller dø.

Tre dansere fra tre land (Palestina, Iran og Syria), med forskjellige historier og dansestiler, presenterer en kort danseforestilling som tematiserer hvordan dans og kunst kan fungere som viktige verktøy for brobygging – for å vise hvordan dans kan bidra til toleranse og forståelse.

Etter forestillingen visers dokumentaren Dance or Die om den syriske danseren Ahmad Joudeh og utdrag fra filmen danseren Navid Rezvani har gjort i Iran. Deretter vil publikum ha mulighet til å høre dansernes personlige historier. I samtalen vil vi utforske hvordan Ahmad Joudeh, Navid Rezvani og Rima Baransi har trosset sosiale og politiske barrierer for sin store lidenskap – fordi de ikke hadde noe valg. Vi får innsikt i hvordan de gjennom dans har hevet stemmene sine og blitt rollemodeller for en hel generasjon.

 Ahmad Joudeh vokste opp i Yarmouk, en palestinsk flyktningleir i Damaskus. På tross av mye motstand fra familien og samfunnet generelt tok Ahmad dansetimer hele oppveksten, som regel i hemmelighet. I 2014 var han med i den arabiske versjonen av So You Think You Can Dance. Oppmerksomheten førte blant annet til en dokumentar om Ahmad, på nederlandsk TV – noe som igjen førte til at han ble oppdaget av den nederlandske balletten for så å bli en del av kompaniet, som den første syreren i historien.

Navid Rezvani bruker hip hop for å uttrykke seg. Han ble født i Iran, men er også norsk statsborger. I etterkant av sin finaleplass i den norske versjonen av So You Think You Can Dance og 2. plass i Norway´s Got Talent har Navid reist landet rundt med Riksteateret. Han har også turnert med Den Norske Opera & Ballett, med forestillingen Kingwings vs Operaballetten.

Rima Baransi er en danser og koreograf fra Palestina. Hun er for øyeblikket student på et treårig program for profesjonell samtidsdans på DanceWorks Berlin i Berlin, Tyskland. Hun har også danset med The People United Project på flere prosjekter.

Dokumentaren er laget av Roozbeh Kaboly for Dutch National TV-programmet Newshour.

Medvirkende

Dansere:
Ahmad Joudeh
Navid Rezvani
Rima Baransi
Film:
Roozbeh Kaboly
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus