CullbergballettenHighlights20151

Highlights

Highlights, 11. - 13. november 2015

Highlights,
11. - 13. november 2015

Men hvem kontrollerer egentlig hvem? Forvandling og lek står i fokus i Cullbergballettens «Highlights» – to nye verk av to utfordrende og spennende koreografer med stort fokus internasjonalt. Det blir en kveld hvor synet på kropp, seksualitet og identitet utfordres.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 11. november - 19:00
  • 12. november - 19:00
  • 13. november - 19:00

Men hvem kontrollerer egentlig hvem? Forvandling og lek står i fokus i Cullbergbalettens «Highlights» - to nye verk av to utfordrende og spennende koreografer med stort fokus internasjonalt. Det blir en kveld hvor synet på kropp, seksualitet og identitet utfordres.

Til alle tider har det eksistert kommunikasjon mellom den som eksponerer sin kropp og den som ser på. Publikum har blitt forført, trigget, regissert og manipulert av koreografer.

– Trajal Harrell og Eszter Salamon stiller spørsmålstegn ved teatrets lover og hvordan publikum oppfatter det som skjer på scenen. De er begge interesserte i hvordan kroppen presenteres i underholdningsindustrien og reklamebransjen, og de nærmer seg temaet på ulik måte og med ulike dansestiler. Dette er to verk som utfordrer vår oppfattelse av kjønn, forvandling og identitet, sier Gabriel Smees, Cullbergbalettens kunsteriske leder.

Les mer i DANS

Se film fra:
Trajal Harrell - The Return of The Modern Dance

Se film fra:
Eszter Salamon - Reproduction (2015)

Trajal Harrell - The Return of The Modern Dance
Amerikanske Tarjall Harrell har markert seg sterkt som en dansekunstner i grenselandet samtidsdans - klubbscenen og turnerer verden over med sine forestillinger. Blant annet har Time Out New York utnevnt hans verk som årets beste danseforestilling. «The Return of The Modern Dance» tar utgangspunkt i den tidlige moderne dansen, og er skapt for seks av Cullbergbalettens mannlige dansere.

Koreografi, scenografi og kostymer: Trajal Harrell
Lysesign: Sylvain Rausa
Koreografassistent: Ondrej Vidlar
Prøveleder: Lisa Drake
Kostymeassistent: Marita Tjärnström
Varighet: 30 min.

Eszter Salamon - Reproduction (2015)
Ungarske Eszter Salamon har laget en ny versjon av sin mye omtalte og kritikerroste forestilling «Reproduction» fra 2004, og lar Cullbergbalettens dansere kle av, i og på seg ulike kjønnsidentiteter.

Koreografi, scenografi og kostymer: Eszter Salamon
Koreografassistent: Arantxa Martinez
Lysdesign: Fredrik Rydehäll
Prøveleder: Thomas Zamolo
Kostymeassistent: Marita Tjärnström
Varighet: 70 min.

Det blir pause mellom verkene.

bonus1

11. november kl. 18.00: Førsnakk
Gabriel Smeets, kunsterisk leder for Cullbergbaletten i samtale med Un-Magritt Nordseth, kunsterisk leder ved Dansens Hus.

Cullbergbaletten før og nå. Det profilerte kompaniet har endret kurs etter at Gabriel Smeets overtok som kunstnerisk leder. Hvor går veien videre? Hva vil han med kompaniet?