CodaChrisHaringDeepDish20151

Deep Dish

Deep Dish, 15. oktober 2015

Deep Dish,
15. oktober 2015

I «Deep Dish» inviterer Chris Haring fire dansere til et overdådig festmåltid.

Bordet er dekket – ikke bare med frukt og grønnsaker – her er det vannlopper og sjøanemoner også. De slåss om plass i vanntanken som projiseres på fonden.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 15. oktober - 17:00

I «Deep Dish» inviterer Chris Haring fire dansere til et overdådig festmåltid.
Bordet er dekket – ikke bare med frukt og grønnsaker – her er det vannlopper og sjøanemoner også. De slåss om plass i vanntanken som projiseres på fonden.

Det er både vakkert og dekadent, ikke minst når hvite småmark danser til en arie av Händel! Deep Dish er en barokk installasjon, en raffinert iscenesatt blanding av dans og film som tas opp der og da av danserne. Hagemotivet er en viktig del av forestillingen, og kan ses som et uttrykk for menneskenes streben etter kontroll og vår fåfengte flukt fra egen forgjengelighet. Samtidig er hagen et bilde på vekst og formering, som hele tiden fører til at noe nytt trer frem.

Liquid Loft ble etablert i 2005 av koreografen Chris Haring, sammen med musikeren Andreas Berger, danseren Stephanie Cumming og dramaturgen Thomas Jelinek. De stiller samtidsdansen sammen med annen samtidskunst for å skape altomfattende kunstverk, både installasjoner og forestillinger. I 2007 ble de tildelt Gulløven for beste forestilling under Biennalen for dans i Venezia.

Les mer om CODA i DANS

Danseinformasjonens ærespris 2015
Umiddelbart etter applausen på DEEP DISH, utdeles Danseinformasjonens ærespris. Statssekretær i Kulturdepartementet, Bjørgulv Vinje Borgundvaag, er utdeler, og til mottagelsen i foajeen etterpå er publikum hjertelig velkomne. Æresprisen ble opprettet i 1995 og tildeles en person som har gjort en bemerkelsesverdig innsats:

• for utviklingen av norsk dans
• for dans som kunstart
• og/eller for å fremme dansens betingelser og posisjon i Norge.

Prisen, som er bronsestatuetten Narren av Nina Sundbye og et stipend på kr. 25 000, kan unntaksvis tildeles en gruppe eller en institusjon.

Les mer om æresprisen

Varighet: 70 minutter

Dans, koreografi: Luke Baio, Stephanie Cumming, Katharina Meves, Karin Pauer (original cast: Anna Maria Nowak)
Kunstnerisk regi, koreografi: Chris Haring
Komposisjon, lyddesign: Andreas Berger
Lysdesign, scenografi, dramaturgi: Thomas Jelinek
Organiske skulpturer, scenografisk konsultasjon: Michel Blazy
Sceneledelse: Roman Harrer
Internasjonal representasjon: Line Rousseau, A PROPIC
Produksjon: Marlies Pucher
Samroduksjon: Tanzquartier Wien og Liquid Loft i samarbeid med Korzo Den Haag og Le Centquatre Paris.

Liquid Loft er støttet av The Cultural Section of the City of Vienna, (Kulturabteilung der Stadt Wien) og the Austrian Federal Chancellery for Arts and Culture (Bundeskanzleramt Österreich, Kunst & Kultur)

Forestillingen er en del av CODA festivalen 2015

CODA BURGUNER LOGO