AnneKathrineFallmyrCarlBernerSymfonien20151

Carl Berner-symfonien

Carl Berner-symfonien, 26. - 27. mai 2015

Carl Berner-symfonien,
26. - 27. mai 2015

I samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo viser Dansens Hus avgangsforestillingene til to av koreografistudentene. Anne Kathrine Fallmyr vil lage dans av Carl Berners plass!

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 26. mai - 17:00
  • 27. mai - 17:00

I samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo viser Dansens Hus avgangsforestillingene til to av koreografistudentene. Anne Kathrine Fallmyr vil lage dans av Carl Berners plass!

Klokken er 06:17, og du kjenner den kjølige vårluften mot huden din. Du står på Carl Berners plass og småtripper med bena diskrét fra side til side for å holde varmen. Krummer ryggen. Puster ut. Kjenner lysten på kaffe, men tiden er for knapp. 2 minutter. Du slenger armene rundt overkroppen som en "floke" mens du snur deg rundt og legger merke til at Sverre’s kafé er stengt. Du minnes gårsdagen i det en terrier lukter seg hurtig forbi, akkompagnert av sin litt mindre engasjerte eier. Du snur deg kjapt tilbake og ser trikken komme.

Avgangsstudenten er nysgjerrig på hva som skjer dersom hun skaper dans ut fra et spesifikt sted. Hun har lenge vært inspirert av Carl Berners plass, et "by-symfonisk" knutepunkt på Oslos østkant. På dette stedet vrimler det av ulike detaljerte øyeblikk, ulike former, hendelser, absurditeter, bevegelser, rytmer, lyder. Eller slik Fallmyr ser det; koreografi.

I nært samarbeid med de involverte i prosjektet undersøker Anne Kathrine Fallmyr de koreografiske dimensjonene i et byrom og hvordan disse kan bearbeides, forvandles, brytes opp og dekonstrueres fra sted til scene. Hvordan kan ulike dimensjoner av virkelighet og fantasi ta form og tale for seg selv, også uavhengig av sin egen inspirasjonskilde?

Spilles sammen med Heidi Jessens «Rett før rett etter».

Les mer om Anne Kathrine Fallmyr i DANS

Koreograf: Anne Kathrine Fallmyr
Medskapende dansere: Ida Gudbrandsen, Maja Roel og Sulekha Ali Omar
Korsang fremført av 25 sangere fra Con Amore dirigert av Egil Fossum.
Lyddesigner: Fredric Vogel
Lysdesigner: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Scenografikonsept: Anne Kathrine Fallmyr i samarbeid med Fırat Ayşim, Lucia Elvira Butnariu og Christina Lindgren
Kostymekonsept: Anne Kathrine Fallmyr i samarbeid med Signe Vassdal, Haley Petterson og Sarah Brinkmann
Bilde: BLOM
Veileder: Alan Lucien Øyen og Ine Therese Berg
Veiledende professorer: Anne Grete Eriksen og Amanda Steggell

Takk til alle gode samtalepartnere og idédrodlere i prosessen!