Nynorskdans 2009

Bolk 6, 02. februar 2009

Bolk 6,
02. februar 2009

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 02. februar - 00:30

Festival for ung koreografi, BOLK 6 med Kompani ´33 Produksjoner´ , Kristin Helgebostad og Lisa Nøttseter

Forestilling 1: "Reisverk" Kompani: ´33 Produksjoner´
Koreografi og dansere: Amelie Friederike Preiss, Anne Marthe Meland og Eivind Seljeseth.
«Skal man forandre verden, bør man starte med å ommøblere sitt eget hjem». To kvinner og en mann bygger om. Rammer hverandre i offentlige og private rom. I stadig forandring. Med og uten fottøy. Legger fundamentet for videre forventning. En forestilling med ikkerealiserte ideers potensial.

´Reisverk´ er resultatet av deres første kunstneriske samarbeid, som ble startet da alle tre var studenter ved Skolen for Samtidsdans i Oslo. Kompaniets arbeid baseres på en tredeling av makt og innflytelse, der alle tre fungerer både som utøvende dansere og koreografer.
Foto: Anina Jæger Olsen
-----
Forestilling 2: "Wordplay"
Koreografi: Kristin Ryg Helgebostad
Dans: Kira Senkpiel
Musikk/komponist: Svein Magnus Furu

"Wordplay" burde bare vært live dans og live musikk fremført av tre unge, friske og interaktive utøvere. Punktum. Men tematikken vil dessverre ha det annerledes. Et tredje element er høyst tilstedeværende i fremførelsen. Dette til tider invaderende fenomenet er ikke bare med oss her. Det kan også ha en tendens til å dukke opp i virkeligheten...
Fotograf: Einar Aslaksen
-----
Forestiling 3 "Fordi du fortjener det – den perfekte gaven til den som har alt"
Koreografi og dans: Lisa Nøttseter
"Fordi du fortjener det" retter en moralsk pekefinger godt inn i svelget, og en umoralsk langfinger i været. Forestillingen belyser hvordan retorikken i vår kultur er med på å opprettholde og legitimere det samfunnet vi lever i – hvordan slagord og ordspråk er med på å gjøre verden til et problematisk lettvint sted.
Må ha det, bare må ha det!

"Fordi du fortjener det – den perfekte gaven til den som har alt" er en soloforestilling som er under utarbeidelse i møtet med publikum. Prosjektet er en videreføring av Lisa Nøttseters avgangsforestilling (ved Skolen for Samtidsdans 2008) med samme tittel. Prosjektet har vært testet på mennesker ved Prøverommet under Oktoberdans i Bergen.