Nynorskdans 2010

Bolk 4, 24. januar 2010

Bolk 4,
24. januar 2010

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 24. januar - 16:00

Tine Erica Aspaas, Vesaas/Jessen, Erikk McKenzie, Anaïs Bouts/ Sara Lindström/ Ida Uvaas, Live Strugstad

Live Strugstad
"UTEN TITTEL"
Dans, koreografi, scenografi og lys: Live Strugstad
Musikk: Murcof

Stykket ble orginalt laget for Åpen Scene for dans 2 i Trondheim i oktober 2009 der stykket ble vist site-spesific i et lagerlokale på Svartlamon. Her ble en hvit murvegg brukt aktivt i koreografien av danseren, pga andre forhold på Dansens Hus er koreografien blitt noe endret for Nynorskdans.
Stykket utforsker forholdet mellom et enkelt lysdesign og bevegelse, og de effektene dette gir. Tolkningsrammene er frie men jeg er ute etter å gi publikum spesielle bilder og stemninger.
Spesiell takk til Bård Lorentsen for praktisk og teknisk hjelp.

Live Strugstad er fra Trondheim/Inderøy. Hun gikk danselinja ved Inderøy vgs og ble uteksaminert med bachelor i samtidsdans fra London Contemporary Dance School i 2001. Har jobbet frilans i England og Norge og har bl.a jobbet med Smallpetitklein Dance Company, Adrenalin Dance, Gustavo Lesgart for Musikkteateret i Trondheim, Plire Multi Dance og Annika Ostwald. Hun er også medlem av den svensk-norske teatergruppa PILOT. Base i Trondheim der hun jobber frilans som utøvende, koreograf og pedagog.

"tilFLUKtsrom"
En duett av og med Heidi Jessen og Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas

Kompaniet Kittelsaa+Jessen bestend av Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas og Heidi Jessen, begge avgangs-studentar ved Skulen for Samtidsdans. Dei er både koreografar og utøverar i duettarbeidet tilFLUKTsrom, som visast på NND 10.
Kittelsaa+Jessen har eit kraftfullt utrykk, rik på detaljar. Dei jobbar i sjiktet mellom humor og svart alvor. Med hovudfokus på rørslene, og kva historiar rørslene i seg sjølv kan fortelje, i samspel med kontekstar som ber rørslene inn i ein spanande jungel av assosiasjonar.

Som tittelen tilseier, så utforskar stykket avhengighetar/tilfluktsrom. Korleis den eine avhengigheten erstattar den andre. Kva tilstandar ein oppsøker, kva flukten oppnår, og kva den grunnar i.
Settinga er to velkledde damer på treningstudio, og i festlokale, der dei har funne sine tilfluktsrom. Stykket har ingen klar start eller slutt, men skal gje ei oppleving av det som skjer alltid har vore der, og aldri kjem til å slutte.
Publikum får bli med på damenes opp- og nedturar i deira tilstandshelvete.

Delar av musikken er komponert av Johannes Per Stockhausen.

------

"VI KAN MATA DUVOR OM DU VILL , JAG VILL BARA VA BREVID..."
Koreograf: Tine Erica Aspaas
Dansere: Alesia Tsiasta, Marianne Margaretha Mignon Holmblad, Julia Grønningsæter,Berit Lundene, Linn Sannes, Tine Erica Aspaas, Olav Andre´Gravseth, Gustav Kvale.
Kostyme: Signe Vasshus og Lllian Bauer
Trommer og bue på symbal: Øystein Hvamen Rasmussen
Dronegitar: Erik Skodvin
Alle andre instrumenter og programmering: Elin Øyen Vister
Mikset: Elin Øyen Vister og Ingar Hunskaar

Om sin forestiling sier Tine Erica Aspaas: "Innenfor husets fire vegger har vi ulike relasjoner, våre unike historier, men til sist samme utgangspunkt - en søken etter å se og bli sett. Vi lammes av repetisjonen av gjentatte temaer som gjør at vi havner i et mønster og inntar ulike roller overfor hverandre.
Vi er alle individer med en egen indre klarhet og styrke som blir satt på prøve i interaksjon av impulser utenfra.
Vi har samme grunnmur og et felles behov, og høre sin egen stemme og bli hørt."

Tine Aspaas er en skapende danser, som gjennom sitt virke har jobbet innenfor ulike dansegenre. Hun er profilert i media og teater og har medvirket som både utøvende danser og koreograf i en rekke oppsetninger.

Takk til Studentene på KHIO for deres tilstedeværelse og samarbeid og Merethe Lingjærde for praktisk tilrettelegging og positive engasjement.

"THOUGHT/I"
Koreografi: Erikk McKenzie
Musikk: Fransisco Lopez, Clemencic Consort, Stian Skagen, Tony Allen, Nikolay Oorzhar

I denne solo forestillingen tar Erikk McKenzie utgangspunkt i tanker og rasjonalitet, og hvilken rolle de spiller i vår forståelse av oss selv og verden rundt oss. Siden Descartes deklarerte Jeg tenker, derfor er jeg, har vårt vestlige verdensbilde vært dominert av den rasjonelle tanken som det eneste reelle grunnlag for å forstå virkelighet og opplevelse, og demystifisert alt som ikke kan vitenskapelig bevises.

Hvem er jeg, når jeg skreller av mine tanker ?
Er jeg – også når jeg ikke tenker ?
I et forsøk på å konstruere mytologisk paralell til vår egen tid, blir denne forestillingen også en personlig refleksjon av samtiden.
Arbeidet med denne forestillingen ble gjort mulig med støtte fra Regional Arena for Samtidsdans (NO) and Danswerkplaats (NL).

Takk til:
Stian Skagen, Gerardo Gonzalez, Ria Higler og Javier Murugarren

-----

Installasjon:

" ‘WE´RE WORKING ON IT`"
Koreografi og Performance ved Anaïs Bouts, Sara Lindström, Ida Uvaas.
Musikk: ‘The Salley Gardens’ , Kathleen Ferrier.

MIKS Dance Theatre er et London-basert kompani basert på samarbeidet mellom dansekunstnerne Anaïs Bouts, Sara Lindström og Ida Uvaas.. MIKS fungerer som en plattform hvor kunstnere i samarbeid kan utfordre konvensjonelle ideer innen teater og koreografi. MIKS ønsker å utforske ytterkantene av prosessbasert, konseptuell performance ved å levere provoserende, risikofylte og underholdende forestillinger. .

‘We’ re Working On It’ er en installasjon med MIKS’ tre dansekunstnere, som kan tilpasses nye steder, f.eks I et lagerrom, en korridor, under en trapp, i en foaje eller en garderobe. I installasjonen stiller vi spørsmålstegn ved akten ‘performance’ , ved bruk av en tekst basert på svarene fra en spørreundersøkelse for performance- og danse-kunstnere om deres tanker om deres egen praksis. Ved bruk av en loopsampler, over 100 ballonger, kritt og tre kropper presenteres melankolske/eksistensielle spørsmål i en syklus – publikum kan komme og gå som de vil

www.miks.org.uk/media

Billettpriser NYNORSKDANS 2010

Billettpriser kr. 100,- + billettavgift kr. 20,- pr. bolk.

Ved kjøp av flere en 2 bolker, gis halv pris fra og med 3. bolken.
Bestilling av mer en 2 bolker kan kun gjøres i billettluka eller
pr. telefon 23 70 94 00.

RABATTORDNINGER OG SCENEKORT GJELDER IKKE.