Hva leter du etter?

Bacchae – Prelude to a Purge, 22.–23. september 2018

Bacchae – Prelude to a Purge,
22.–23. september 2018

Spilles: lør. 22. sep. 2018 søn. 23. sep.

Gresk tragedie på speed!

Marlene Monteiro Freitas, opprinnelig fra Kapp Verde, har gjort furore over hele Europa med sine forestillinger. Også her i Norge har hun fått stor oppmerksomhet og et entusiastisk publikum gjennom flere forestillinger bla. på Black Box Teater. Nå er det en klassisk, gresk tragedie – Euripdes: Baccantinnene – hun gyver løs på.

I Bacchae – prelude to a purge (renselse), har hun samlet åtte dansere og fem trompetister til en oppdatering av klassikeren Bakkantinnene som er både heftig og nyskapende, med en tydelig Freitas-signatur. Hun bruker Euripides´ tematikk med orden og fornuft på den ene siden og irrasjonalitet og beruselse for å utvikle en eksistensiell trip som visuelt er inspirert både av karnevalet i hennes hjemby Kapp Verde, mytologi og pop-kulturelle referanser.

Hos Euripides er delirium, irrasjonalitet, hysteria og galskap snudd opp ned, fra illusjon til blindhet og fra blindhet til åpenbarelse. Raseri og lengselen etter fred, grusomhet og ønsket om et enkelt og fredfylt liv er motsatser som artikuleres i forestillingen. Motsatte og motsigende retninger, sammenstøt mellom uforenlige elementer, utfordring av sosiale strukturer og regler, tro og overtro blir stress testet... Mirakler! Dette er den moralske og estetiske verdenen som Euripides inviterer oss inn i, en verden som leder oss inn i dybdene av den menneskelige psyken, via krefter som overgår rasjonaliteten.

Medvirkende

Med:
Andreas Merk
Betty Tchomanga
Cookie
Cláudio Silva
Flora Détraz
Gonçalo Marques
Guillaume Gardey de Soos
Johannes Krieger
Lander Patrick
Miguel Filipe
Tomás Moital
Yaw Tembe
Lys og rom:
Yannic Fouassier
Lyd:
Tiago Cerqueira
Krakker:
João Francisco Figueira
Luís Miguel Figueira
Research:
Marlene Monteiro Freitas
João Francisco Figueira
Produksjon:
P.OR.K (Lisboa)
Bruna Antonelli
Sandra Azevedo
Distribusjon:
Key Performance (Stockholm)
Foto:
Filipe Ferreira
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus